Sleep On It vill vara lite mer positiva …

När Sleep On It skulle göra sin senaste platta ville de inte att allting bara skulle vara nattsvart.

De ville hitta det positiva som finns runt omkring oss också.

Nu är albumet Pride & disaster här.

4/5

Artist:
SLEEP ON IT
Albumtitel:
PRIDE & DISASTER
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
RUDE RECORDS

Det Chicagobaserade poppunkbandet Sleep On It bildades under 2012. De släppte en del EP:s innan det under 2017 var dags att ge ut debutfullängdaren Overexposed och nu är det alltså dags för uppföljaren till den: Pride & disaster.

  1. Racing towards a red light
  2. Hold your breath
  3. Babe Ruth
  4. Under the moment
  5. Fix the dark
  6. After tonight
  7. Take me back
  8. The cycle of always leaving
  9. Logan square
  10. Lost & found

När man hörde att Sleep On It skulle släppa en ny platta tänkte man väl mest ”Jaha, mer poppunk. Det orkar jag inte med just nu”. Det är lite så det kan vara med poppunk. Många av banden påminner om varandra och en platta där låt efter låt mer eller mindre låter likadant kan helt enkelt bli för mycket.

Det kan kännas så ibland. Det finns ju Blink-182 (som dock känns pånyttfödda på något sätt), Fall Out Boy, All Time Low, New Found Glory, Simple Plan, Neck Deep, Taking Back Sunday, The Story So Far och så vidare … Det är bra band och de gör bra plattor, men det kan bli lite mycket ibland.

Fast det kan också vara skitbra från början till slut och man får sitta där och skämmas när man har lyssnat ett varv på en platta … det är lite så man känner sig efter att ha hört Sleep On Its nya album.

Man får liksom en annan känsla med det här. Grabbarna är inte bara bittra och irriterade över hur det ser ut i världen. Allt är inte nattsvart och allt är inte skit. Det finns liksom något bättre också. Man kan faktiskt njuta av livet – även om det kan vara jobbigt ibland.

One of the big things we focused on when making this record was not only writing sad songs. Going along with the theme of growth, we wanted to show that there is more to life than just being sad. As hard as life is, there are still good days, and we really wanted that thought to be present in this record. It doesn’t seem fair to us to only portray the hard times.

Zech Pluister

Givevis tar Sleep On It upp allvarliga saker också. De är inte rädda för att ta upp den mentala hälsan som kanske fler än man tror kan ha problem med. Det finns även i bandet.

Pride & disaster släpptes den 13 september.

Sleep On It
Zech Pluister (sång)
TJ Horansky (gitarr)
Jake Marquis (gitarr)
Luka Fischman (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kyles Tolone - för den som gillar Matchbox Twenty

Nästa inlägg

Oj, så fel man hade om Jay Smith!