Fredrik Furu hyllar kärleken i nya singeln

Fredrik Furu släpper ett nytt studioalbum nästa vår.

Men redan nu får vi en ny singel – och då blir det en hyllning till kärleken i vardagen.

4/5

Artist:
FREDRIK FURU
Albumtitel:
500 DAR (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
PINE3

Fredrik Furu solodebuterade med albumet Hollywoodhjärtan 2009 – här finns det en hel del guldkorn! – och han har sedan dess gett ut ny musik med ojämna mellanrum. Totalt har det blivit fem album på svenska och det senaste, Det som alla letar efter, kom 2019.

Det var i år som Furu skulle ha firat sitt tioårsjubileum, men det blev inte som det var tänkt för någon i musikbranschen.

Alla påverkas vi av den här speciella tiden. En positiv sak med att ha varit instängd i en lägenhet under stora delar av året är att jag i alla fall har lyckats skriva ett gäng riktigt bra låtar. Det är sånt vi får ta med oss när vi blickar framåt.

Fredrik Furu

Och det är en av det låtarna som vi får nu. Det är nu vi får uppföljaren till singeln Sommartid som Furu släppte tidigare i år. När den österbottniska artisten och pop-poeten ger oss 500 dar så är det verkligen en feelgood-låt.

Det är en härlig hyllning till kärleken och de dagar vi får uppleva tillsammans i ett mjukt, varmt popformat. Och att kalla Furu för poppoet beskriver honom på bästa sätt.

Det är bara till att höra honom sjunga: ”Vi möttes i en virvelvind och kärleken är knappast blind för plötsligt såg jag klart och tydligt livet som en film // Och mörkret blev till sommarnätter, det var det vackraste jag sett, när dina ögon log mot mig såg jag min spegelbild // 500 dar med dig.”

Det är en härlig varm känsla i låten – där soundet hamnar någonstans mellan mellan poprock och vispop kanske? – som bottnar i att Fredrik Furu och hans flickvän under sin första tid tillsammans höll koll på hur många dagar de hade känt varandra. De räknade dagar och firade förälskelsen när det behövdes – och det kunde vara en helt vanlig dag.

Då blir det en feelgood-känsla där man mest känner att en helt vanlig dag faktiskt kan vara alldeles underbar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Elite är något helt annat än poppunk ...

Nästa inlägg

Lite tyngre, lika bra - nytt med Perfect Plan

Senaste om Fredrik Furu