Fredrik Furu ger oss ett soundtrack för 2020

Fredrik Furu är tillbaka med en ny singel.

Och med låten Aldrig tillbaka får vi ett personligt soundtrack för 2020.

4/5

Artist:
FREDRIK FURU
Albumtitel:
ALDRIG TILLBAKA (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
PINE3

Fredrik Furu firar tio år som artist i år, men redan 2003 var han en av deltagarna i svenska Fame Factory och har har sedan dess kämpat mittemellanland mellan Sverige och Finland.

Furu, som kommer från Jakobstad i Finland, bodde i Stockholm i många år och har bland annat turnerat tillsammans med Jack Vreeswijk och Frida Andersson. Han har gjort duetter med Pauline och Sara Löfgren och han har haft ett tiotal listettor på finlandssvensk radio. Dessutom har Furu spelat och jobbat med toppmusiker och producenter från bägge länderna.

Furu, som numera bor i Helsingfors, är en av få finlandssvenska artister som skriver på svenska och som har fått in låtar både på P4 Riks och Finlands största radiokanal Radio Suomi.

För några månader sedan bjöd Furu oss på en härlig feelgood-låt i 500 dar.
Nu är de där det dags för nästa singel- och videosläpp för den österbottniska pop-poeten. Vi får Aldrig tillbaka.

Den låten blev verkligen som ett soundtrack för året som gått. Kärlek och lycka, sorg och bedrövelse. Men alltid framåt, aldrig tillbaka.

Fredrik Furu

Det är en varm låt som skickar ut blandade känslor. Det har varit ett tungt år, men det är som Furu sjunger att vi tar oss framåt. Att gå tillbaka? Aldrig.

Det är en skön svensk poplåt där är texten som man är nyfiken på. Det är förälskelser, gråa hår och sorg, men samtidigt väcker detta hopp. Furu hjälper oss att blicka framåt för det är ju trots allt den enda vägen som vi kan gå.

Att Furu sedan alltid bjuder på sköna melodier och en härlig refräng gör ju inte heller något.

Fredrik Furu och Frida Andersson kommer också att ge en digital julturné.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Palace ger oss Rock and roll radio

Nästa inlägg

Refused bjuder på ett jävla ös som vanligt

Senaste om Fredrik Furu