Borrowed Sparks – för den som gillar Fallon och Hause

Här kommer det en riktigt skön EP för den som gillar Brian Fallon och Dave Hause.

Det är Borrowed Sparks som har släppt sin debut: The prettiest one left.

5/5

Artist:
BORROWED SPARKS
Albumtitel:
THE PRETTIEST ONE LEFT (EP)
År:
2020
Genre:
ROCK, ALTERNATIVE, PUNK
Skivbolag:
PORCH SWING RECORDS

Här hemma spelas det självklart en sjuhelsikes massa musik, men allt som oftast finns det en del artister som man återkommer till. Några av dem är Brian Fallon/The Gaslight Anthem och Dave Hause. De har liksom gjort så fruktansvärt mycket grymt bra musik så man blir alltid glad när man får höra något med dem.

De släpper dock inte musik var och varannan dag så därför blir man glad när det dyker upp något nytt som drar åt det hållet i musikväg – och det gör Borrowed Sparks.

Mannen bakom Borrowed Sparks är Mike Bay och när han nu EP-debuterar blir det fem låtar på The prettiest one left.

  1. Man with a different name
  2. Marie’s dress
  3. Patron saint
  4. Are you listening
  5. The prettiest one left

Det är fem låtar som låter som en blandning av Brian Fallon och Dave Hause. Någon låt låter mer Fallon, någon annan mer Hause. Det betyder att det är rock/alternativ rock med en del punkvibbar – och det som Borrowed Sparks gör låter bra hela vägen. Ja, här finns några alldeles magiska låtar faktiskt.

Are you listening är den vassaste. Det är lite mer fart i den samtidigt som det är ganska soft. Man få liksom en varm känsla i hela kroppen när man hör det här.

En annan favorit är Marie’s dress som går i ett mer långsamt tempo, men vilken känsla Borrowed Sparks har i det här. Patron saint är även det en lugnare sak och så fort man hör Mike Bay sjunga till den där akustiska gitarren så börjar ögonbrynen röra sig.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nu är Dödskällans debutalbum här

Nästa inlägg

Det tog sin tid ... men här är Needtobreathe!