Nytt med Palace – som får dig att spinna runt

Gillar du den AOR och den melodisöa hårdrocken som kom på 1980-talet?

Ja, då har du en alldeles ny platta här som du måste hugga direkt: Palaces One 4 the road.

4/5

Artist:
PALACE
Albumtitel:
ONE 4 THE ROAD
År:
2022
Genre:
AOR, ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det är svårt att inte imponeras av Michael Palace. Det spelar ingen roll och han gör rock eller synthwave … som han gör som Holoflash. Det låter liksom alltid bra – och man blir inte mindre imponerad av att det är han själv som gör allting.

Palace är Michael Palace. Han skriver låtarna, han spelar alla instrument och han står för produktionen. Det är hur häftigt som helst. Sedan har Michael Palace även varit inblandad i lite allt möjligt: Kent Hilli, Fans Of The Dark, The Murder Of My Sweet, Houston, Find Me och First Signal för att nämna en del.

Nu är det i alla fall dags för en ny platta – den fjärde efter Master of the universe, Binary music och Rock and roll radio – som Palace och då blir det melodiös rock som hör hemma på 1980- och 1990-talet. Och det låter så himla bra!

 1. Fifteen minutes
 2. Westbound
 3. Too old for this
 4. Money can kill
 5. The driver
 6. Time crisis
 7. Facing the music
 8. World gone mad
 9. Living the life
 10. Cancel the flight
 11. Loneliest night

Här finns onekligen några alldeles fantastiska låtar och som fick mig att börja spinna runt som en tok. Den första är The driver. Detta är ta mig tusan magi – och den låter inte som någonting annat på plattan. Ja, den låter inte som något annat man har hört från Palace tidigare. Detta är en låt med countrykänsla och det såg man inte komma!

Här finns också singlarna Fiteen minutes och Westbound som har skvallrat om att det skulle blir en platta som det doftade retro över … båda är finfina låtar, men Westbound sticker kanske ut lite extra med den makalösa refrängen. Dessutom är det lite sommarkänsla över den.

Money can kill är an annan låt som fastnar snbabt. Den är lite småtung och bjuder på ett härligt gung. Face the music låter som en en låt som hade kunnat vara med på ett soundtrack till någon actionrulle som släpptes på 1980-talet. Det är en riktigt skön låt.

När man lyssnar på Cancel the flight mår man lite extra bra i sommarvärmen. Det är en melodiös rocklåt med sommarkänsla och man sitter mest och småler när man hör den här ursköna låten.

Vill du ha en låt med lite mer synthslingor? Då är Lonliest night något för dig.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ryan Adams har gett oss en skön sommarplatta

Nästa inlägg

Succén allt större för Gathering Of Kings

Senaste om Palace