Palace ger oss Rock and roll radio

Gillar du AOR? Melodiös hårdrock? 1980-talet?

Då är det bara till att vrida upp stärkaren och dra i gång Palaces nya platta …

4/5

Artist:
PALACE
Albumtitel:
RACK AND ROLL RADIO
År:
2020
Genre:
AOR, ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

En annan är en sucker för musiken från 1980-talet. Det spelar knappast något roll om det handlar om pop, rock, punk, hårdrock eller synthpop. En annan har lyssnat på det mesta …

Så när man då fick se att Palace var på gång med en ny platta så var det bara till att sätta sig till rätta och dra i gång det så fort som möjligt – för det brukar dofta 1980-tal om det här gänget som är Michael Palaces (First Signal) projekt.

Rock and roll radio blir Palaces tredje platta:

 1. Rock and roll radio
 2. Castaway
 3. Way up here
 4. Cold ones
 5. Eleonora
 6. Hot steel
 7. My gray cloud
 8. Origin of love
 9. She’s so original
 10. Strictly by the rules
 11. When it’s over
 12. Fight

Plattan inleds med Rock and roll radio och hela låten är 1980-tal! Det är AOR med såväl synthar och gitarrer som en härlig refräng. Det låter grymt bra och man blir ta mig tusan glad direkt.

Palace fortsätter på det spåret på Castaway. Det är AOR/melodiös hårdrock som det doftar 1980-tal över. Och så där fortsätter det i låt efter låt. Dock blir det lite variation i tempot. Det finns snabbare låtar, det finns mellantempolåtar och det finns någon lugnare låt. Dessutom finns det någon låt som är lite tyngre och då blir det en finfin platta.

Om det blir för mycket 1980-tal över det hela? Inte en chans. Detta är ett höjdaralbum och här finns gott om låtar som hade passat som filmmusik i några klassiska actionrullar.

Det lite sjuka med denna plattan är att om man skulle skriva up line-upen här så blir det ett enda namn: Michael Palace. Han gör allting!

Topp tre? Eleonora, Way up here och Castaway.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En fantastisk platta av The White Buffalo

Nästa inlägg

Fredrik Furu ger oss ett soundtrack för 2020

Senaste om Palace