Holoflash bjuder på nostalgi med nya singeln

Michael Palace är väl mest känd för det som han har gjort på den melodiösa rock/AOR-scenen.

Fast det finns en annan sidan av honom också …

4/5

Artist:
HOLOFLASH
Albumtitel:
STAY (SINGEL)
År:
2021
Genre:
SYNTHWAVE
Skivbolag:
HOLOFLASH

Michael Palace har sitt projekt Palace där det blir melodiös rock/AOR. Det är soft och hur skönt som helst – och den som har missat albumet Rock and roll radio bör snarast hugga tag i det. Det är ett album som det minsta sagt doftar 1980-tal över.

Nu är Michael Palace tillbaka med ny musik, men han är tillbaka med sitt projekt Holoflash, och då handlar det om något helt annat.

Man kan liksom glömma bort det – inte allt, men mycket – som Michael Palace har gjort med Palace eller First Signal.

Nu blir det synthwave!

Michael Palace har haft projektet sedan 2019. Det har mest varit ett till och från-sidoprojekt, men nu jobbar han med en fullängdare som har samma stil som det senaste släppet.

Och Stay låter väldigt, väldigt bra! För den som gillar synthpop och italodisco från 1980-talet så är detta en dunderhit! Snacka om nostalgi! Det går inte att sluta lyssna!

Synthosundet är soft, skönt och det doftar sommar över hela låten. Det som gör att man fastnar lite extra i detta är när Holoflash petar in ett gitarriff under slutet av låten. Det är så snyggt gjort!

The friendly faces down on memory lane
Said we would stay in touch but no one made the call
And I can’t pretend that I won’t fall, back in love with all that’s gone
If only I could just stay

Holoflash

Michael Palace har faktiskt varit med och gjort album i samma stil tidigare. Han var med och producerade Platforms album The future that never happened.

Stay släpps på alla streamingtjänster den 2 april, men finns på Soundcloud och Bandcamp.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Wreck-Defy - thrash som ger mersmak

Nästa inlägg

Julien Baker imponerar varje gång

Senaste om Holoflash