Mer skön synthwave från Holoflash

Holoflash släppte en urskön låt i Stay.

Här är en annan grym singel från Michael Palaces-projekt: In the music.

4/5

Artist:
HOLOFLASH FEATURING CHELCIE GETTE
Albumtitel:
IN THE MUSIC (SINGEL)
År:
2021
Genre:
SYNTHWAVE
Skivbolag:
HOLOFLASH

Det här projektet som Michael Palace har är hur spännande som helst. Man förknippar kanske honom mest med melodiös hårdrock och AOR eftersom han gör det så jäkla bra, men den här sidan av honom är så himla härlig.

Han byter ut rock mot synthwave och om någon skakar på huvudet åt det så kanske man kan ha förståelse för det.
Eller … nej! En bra låt är en bra låt – och Palace kan verkligen snickra ihop sådana på alla möjliga sätt.

Under namnet Holoflash gör han synthwave-låtar som det doftar 1980-tal över – och för en som växte upp den den klassiska 1980-talssynthen (och hårdrock, rock, punk, pop, soul och allt annat) är detta verkligen härligt att höra.

Det är soft, mjukt och varmt – och det är en så härlig vibe i den här somriga låten! Det är givetvis synthslingor, men i In the music bjuder dessutom Holoflash på lite blås och ett alldeles fantastiskt bassound. Sedan är det kul att höra att Chelcie Gette, som är en pop/soul-sångerska från Erie i Pennsylvania men som numera finns i Nashville, får ta hand om sången. Hon var också med och skrev låten tillsammans med Michael Palace.

Driving faster breeze is blowing we can leave this town
Top is down we take the long road don’t want to be found
It’s getting later and I’m wondering
Will we finish this journey please don’t turn around

Holoflash

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här kommer nästa del av Purpose of love

Nästa inlägg

Trubadur-rock-folk-punk med Fred Lee & The Restless

Senaste om Holoflash