4/5
Artist:
Frontline
Album:
The state of rock (Reissue)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
AOR Heaven

Frontline skickar ut sin platta – igen

Frontline skickade ut plattan The state of the rock till butikerna redan 1994.

Missade du den då så får du en ny chans nu när Frontline släpper en reissue av klassikern.

Tyska Frontline bildades 1989 av Robert Böbel (gitarr, keyboards), Stephan Kämmerer (sång), Thomas Riess (bas) och Stephan Bayerlein (trummor).

Det dröjde dock till 1994 – samma år som Soundgarden släppte Superunknown och Green Day släppte Dookie – innan deras debutalbum The state of rock släpptes och det är en platta verkligen värd att kalla för en melodiös hårdrocksklassiker.

Med den plattan i ryggen blev det turnéer tillsammans med Europe och Frontline fick vara öppningsakt åt band som Gotthard, Bonfire och Tyketto. De fortsatte att skicka ut sin musik, men 2006 släppte de sitt sista album, Circles.

På The state of rock får vi 13 låtar:

 1. Heaven knows
 2. The night comes over you
 3. Another love
 4. Heaven can’t wait
 5. Endless
 6. Over and out
 7. Dangerous game
 8. Hold on
 9. I have to be strong
 10. Victim of madness
 11. I’m falling
 12. It’s not over
 13. Alone

Det är 13 starka låtar. Det är låtar som man hör är hämtade från den melodiösa hårdrocken från 1980- och 1990-talet. Då får man mycket av allt. Det är stora refränger, det är snygga keyboardsslingor och sköna riff. Ja, vi får allt det där klassiska.

Vill du få tag på de remastrade plattan i en fysisk kopia så kan det redan vara för sent. Plattan släpptes för någon månad sedan och då endast i 1 000 exemplar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny suverän singel med Greta Van Fleet

Nästa inlägg

Punkpopgänget Real Friends är tillbaka!