Punk blir något annat med Elder Brother

I vanliga fall handlar det om punk.

Men när Kevin Gayer och Dan Rose gör gemensam sak blir det något helt annat … och nu får vi plattan I won’t fade on you.

4/5

Artist:
ELDER BROTHER
Albumtitel:
I WON’T FADE ON YOU
År:
2020
Genre:
ALTERNATIV, INDIE, ROCK
Skivbolag:
PURE NOISE RECORDS

Elder Brother, som The Story So Fars Kevin Gayer och Daybreakers Dan Rose (som jobbar som The Story So Fars turnémanager), har tillsammans med Morgan Foster och Evan Garcia-Renart, skulle man ju kunna tänka sig göra plattor som går åt poppunkhållet. Det hade kanske varit det mest naturliga med tanke på vad Gayer och Rose har gjort tidigare.

Så är det inte.

Gayer och Rose lämnar sin comfort zone för att göra något helt annat …

 1. I won’t fade on you
 2. Halloween
 3. If you love me (like you say)
 4. I get so tired of you
 5. Projector
 6. OK, alright
 7. The champion of the East Bay
 8. The war is over
 9. Hair
 10. High
 11. Washed

In the past, my favorite songs of ours have been the ones where we’re able to jam a little bit more. I think we’re all getting better at our instruments, so it’s easier to start ripping off more talented artists.

Dan Rose

Man måste ändå beundra artister som faktiskt vågar göra något helt annat ibland. Inte för att det är något fel i att köra vidare på det sätt som man är bekväm med, men på något sätt blir det en frisk fläkt när det blir så väldigt annorlunda.

Elder Brother gör någon alternativ rock/indierock med folkrockkänsla. Då kommer de ganska långt ifrån The Story So Fars poppunk …

Plattan I won’t fade on you, som blir bandets tredje efter Heavy head (2014) och Stay inside (2018), är en riktigt skön sak. Det finns några spår som sätter sig direkt, men annars är det flera låtar som växer och växer.

Ta bara I get so tired of you som exempel. Det är en soft låt med en härlig soul- och funk-känsla och ett lika härligt gitarrlirande. Den satte sig inte vid första lyssningen, men efter tre lyssningar så älskar man det.

Här finns också Halloween som man älskar redan efter 15 sekunder. Det är så mjukt och skönt att man mest sitter och svajar med samtidigt som man drömmer sig bort. Sedan är det ganska lätt att fastna för den melankoliska I won’t fade on you där Elder Brother gör plats för lite violin och i Washed gör de plats för lite trumpet …

Topp tre? Halloween, If you love me (like you say) och I get so tired of you.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Texas och Wu-Tang Clan återförenas

Nästa inlägg

Dropkick Murphys överraskar med två singlar