Junkyard Drive har ännu mer att komma med

Junkyard Drive släppte debutplattan Sin & tonic den 17 februari 2017.

Nu är de redan tillbaka med uppföljaren Black coffee – och man kan konstatera att de hade fler suveräna låtar under bältet …

5/5

Artist:
JUNKYARD DRIVE
Albumtitel:
BLACK COFFEE
År:
2018
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
MIGHTY MUSIC

Junkyard Drive bjuder på dansk rock ’n’ roll-dynamit. De gjorde det redan på debuten, men att de skulle kunna göra en så här bra uppföljare så här snabbt vågade man knappast drömma om.

De ger oss elva hårdrockslåtar som vandrar mellan att vara bra och löjligt bra. Det finns faktiskt inte ett svagt spår.

 1. Time is over
 2. Sweet little dreamer
 3. Sucker for your love
 4. Make up your mind
 5. Backseat baby
 6. Way to long
 7. Through the door
 8. Same old story
 9. Wasted nights
 10. Where I belong
 11. See you next time

Junkyard Drive presenteras som ett band som skulle passa den som gillar Guns N’ Roses, AC/DC och Airbourne och det ligger alla gånger en del i det.

Det är också från de banden som de har sina influenser. Man kan dock även lägga till Led Zeppelin, Rival Sons och Aerosmith på den listan och då förstår man att Junkyard Drive gör klassisk rockmusik/old school-rock ’n’ roll, men samtidigt så känns det modernt. Det här är absolut inget som de har snott från förr.

Vi får sylvass sång, ännu vassare gitarriff och en rytmsektion som kan sätta fart på vilken bar som helst. Det går liksom inte att motstå det här gänget som spelade på Sweden Rock Festival tillsammans med band som Judas Priest, Ozzy och Iron Maiden i somras.

Bästa spåren? För den som är en sucker för lite softare låtar så väljer man Way too long utan minsta tvekan. Sången, den akustiska gitarren … det är en mästerlig låt och det låter som något som D.A.D. skulle kunna ha gjort. Den ligger inte så långt ifrån Laugh ’n’ a 1/2 och då kan ni snabbt räkna ut hur bra det låter. Man kan också höra en del Guns N’ Roses i låten … Way too long är en av årets bästa låtar!

Det finns fler mästerliga låtar på Black coffe: Time is over, Sweet little dreamer, Through the door, Where I belong och See you next time.

Plattan har producerats av Søren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Jesper Binzer) och då brukar det bli bra …

Junkyard Drive
Kristian Johansen (sång)
Birk (gitarr)
Ben Høyer (gitarr)
Claus Munch (trummor)
Tim Meldal (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Alkaline Trio är allt annan än fördömda

Nästa inlägg

The Kooks låter bättre än någonsin