Issa är tillbaka med sitt femte studioalbum

Den norska melodiösa hårdrocksdrottningen Issa är tillbaka med sitt femte studioalbum.

Vi får plattan Run with the pack.

4/5

Artist:
ISSA
Album:
RUN WITH THE PACK
År:
2018
Genre:
HÅRDROCK, ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Frontiers Music s.r.l. fortsätter att skämma bort oss med bra melodiösa hårdrocksplattor. Det känns inte som om det finns något slut för hur många bra plattor det bolaget kan skicka ut …

Issas Run with the pack är inget undantag. Det första som slår mig är att det här påminner om Erika. Om ni minns Erika Norberg som släppte den finfina plattan Cold winter night 1990? Jag får de vibbarna i alla fall – och då är det ett album värt att kicka i gång.

Vi får elva låtar:

 1. Am I losin’ you
 2. Run with the pack
 3. Sacrifice me
 4. How long
 5. The sound of yesterday
 6. Come back again
 7. Talk to your heart
 8. Bittersweet
 9. Closer to you
 10. Irreplaceable
 11. Everything to me

Den som letar efter något nytt och banbrytande lär väl knappast få något att skriva hem till mor och far om, men den som uppskattar melodiös hårdrock med en kvinnlig sångare lär sitta och gnugga händerna.

Så här säger Issa, i ett pressutskick, om plattan:

The album has got it all — edgy, dark and full of attitude on one hand, but also the classic larger-than-life ballads which I love so much.

Det är suverän sång, det är snygga melodier och refränger samtidigt som keyboard- och gitarrlirandet doftar sommar. Det går hem här alla dagar i veckan.

Och att det blir så bra har alla gånger producenten och keyboardisten Alessandro Del Vecchio (Hardline, Jorn) stor del i. Den mannen vet hur man sätter ihop bra melodiösa hårdrocksplattor.

Det är en jämnstark platta. Alla låtar håller samma höga klass, alla låtar har en sådan där skön klassisk melodiös hårdrocksrefräng.

Men en låt som man absolut inte får missa är Sacrifice me. Här tar Issa hjälp av Deen Castronovo (Revolution Saints, The Dead Daisies, ex-Journey) med sången.

Vill du hellre ha en somrig bilåkarlåt? Höj volymen och dra i gång Come back again. Wow!

Det här är en platta för den som gillar band som Revolution Saints, One Desire, Eclipse, Ted Poley och W.E.T. skulle jag gissa på.

Issa
Issa Oversveen (sång)
Simone Mularoni (gitarr)
Alessandro Del Vecchio (keyboards)
Andrea Tower Torricini (bas)
Marco Di Salvia (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Förenas i misären med Verkligheten ...

Nästa inlägg

Pete Yorn & Scarlett Johansson släpper nytt

Senaste om Issa