Flera guldkorn på Sonic Kharmas platta …

De har fått speltid på radio i England, men här hemma i Sverige har deras låtar passerat lite i skymundan.

Fast Sonic Kharmas platta Too much is just enough är helt klart värd att få snurra på några varv för här finns några guldkorn …

3/5

Artist:
SONIC KHARMA
Album:
TOO MUCH IS JUST ENOUGH
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SONIC KHARMA

Sonic Kharma bildades i Umeå 2013 och även om några medlemmar nu lever lite utströdda över landet räknas Umeå fortsatt som hemmaplan.

I september 2017 var det dags för rockbandet att skicka ut sin debutplatta Too much i just enough där det finns tio låtar:

  1. Keep calm and carry on
  2. Too much is just enough
  3. New day
  4. Walk of shame
  5. Stop and turn around
  6. Rock show queen
  7. Off the game
  8. Dreams don’t lie
  9. Getting stronger
  10. I don’t want to go

Det här är låtar som rör sig bland rock, hårdrock, grunge och powerpop.

Det är dock lite ojämnt, men det finns några riktigt sköna toppar på plattan och det är lika bara att gå på det bästa direkt: New day. Oj, det är en sjuhelsikes rocklåt. Det är rock och powerpop. Den börjar lite soft och Henrik Brännlund sjunger ”I’m so bored and it been too long since I had some fun”. Sedan tar låten fart. Ja, den fyrar av på alla cylindrar och refrängen, som är poppig, är lysande. Och det är ju alltid skönt att få höra att det kommer en ”new day” …

Stop and turn around är annan höjdare. Det är en ganska ösig och tung sak och om man säger att man får AC/DC-vibbar från detta så ljuger man inte. De där gitarriffen höjer hela låten. Trumbankadet gör inte heller det saken sämre.

Rock show queen är även det en ganska tung sak. Det är mer hårdrock än rock och det fungerar bra det också. Det blir dessutom rätt skönt när Sonic Kharma inte fastnar i exakt samma spår hela tiden utan de vågar testa lite olika saker.

Walk of shame, som det doftar lite 1980-tal över, är en annan skön powerpopdänga som är värd att lyfta fram precis som Getting stronger och Keep calm and carry on.

Sonic Kharma
Henrik Brännlund (sång)
Michael Blomqvist (gitarr)
Jonas Edvardsson (gitarr)
Kevin Valberg (bas)
Pryll Tellegård (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Detta är alldeles strålande, Lars Winnerbäck!

Nästa inlägg

Det kom ett mejl från en trummis ...

Senaste om Sonic Kharma