3/5
Artist:
Big City
Album:
Big city life
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
ROAR! Rock Of Angels Records

Platta nummer två från Big City

Big City släpper sin andra platta Big city life.

Då släpper de även en digipack-version där man också får deras första album …

Det melodiösa hårdrocks/metal-bandet bildades 2010 och består av bandmedlemmar som har massvis av musikaliska erfarenheter. De har spelat/spelar i band som Satyricon, Blood Red Throne och Withem.

Med Big City vill dock låtskrivaren Daniel Olaisen förverkliga en del idéer som han hade haft under tio år. Han vill ha ett band som skickar in 1980-talsriff i låtarna. Och det är precis det som Big City bjuder på.

Så här ser låtlistan ut för Big city life:

 1. Big city life
 2. Cryin’ in the night
 3. Daemon in the dark
 4. Rocket man
 5. Stars surrounding
 6. From this day
 7. Running for your life
 8. Forgive me now
 9. Tower of Babylon
 10. Home again

Och så här ser den ut för Wintersleep:

 1. Midnight train
 2. Innocence of a kill
 3. Wintersleep
 4. Fire and stone
 5. Too late
 6. The last sleep
 7. Iseline
 8. Love break the heart
 9. Harbor of tears
 10. Will you be gone

Big City ger oss bra låtar. Det är melodiösa hårdrockslåtar med snygga refränger och feta riff. Det är hårdrock som det doftar 1980-tal om och det börjar redan med inlednings- och titelspåret Big city life.

Det är en jämn platta. Alla låtar är bra och alla låtar är lätta att ta in. Det saknas dock den där riktiga toppen. Ni vet, den där låten som man får en wow-känsla av – även om From this day är där och snuddar. Likväl så är det ett bra album.

Deras första platta, från 2013, släpptes aldrig på ”riktigt” utan det blev bara något digitalt släpp. De spelade heller aldrig live. Nu blir det dock ändring på allt det där. Wintersleep finns med som en bonusplatta till Big city life och Big City kommer att ställa sig på scenen och ge en konsert för första gången på Norway Rock Festival i juli 2018.

Big City

Jan Le Brandt (sång)

Daniel Olaisen (gitarr)

Frank Ørland (gitarr)

Miguel Pereira (bas)

Frank Nordeng Røe (trummor)

Plattan släpps den 22 juni.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fräscht, nytt och nostalgi med Perpacity

Nästa inlägg

VARG - tyngre, starkare och bättre än någonsin