En härlig singel från Jonsson United

Ibland är man sugen på en riktigt härlig svensk poplåt.

Denna gång är det Jonsson United som fixar den.

Vi får en trallvänlig låt i Mot världens ände.

4/5

Artist:
JONSSON UNITED
Albumtitel:
MOT VÄRLDENS ÄNDE (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
SHADY MUSIC

Jonsson United är precis som bandet säger, ett band som gör det här tillsammans.

– Man vinner inga matcher på egen hand, så är det bara. När Magnus Pejlert och Anders Svanberg håller ihop helheten, Antti Silventoinen står för beatet, och jag har en fri roll på mittfältet, då brukar det funka som bäst, säger Calle Jonsson i ett pressmeddelande där han drar paralleller med ett fotbollslag.

Och det här gänget hade varit ett topplag i allsvenskan för ta mig tusan vad det svänger när de skickar ut Mot världens ände!

Det är svensk pop som är hut catchig som helst och det är en refräng som sätter sig snabbare än man hinner sjunga ”ba ba ba ba, whoo!”

Oh, den här svenska popmusiken gör att man minns tillbaka till 1990-talet då alla möjliga band dök upp och bjöd på låtar på svenska. Snart slår det mig att detta påminner en del om Nicola Sarcevic solomaterial. Det låter grymt bra!

Det smäller på rätt så bra. En riktigt snabb och skramlig låt som är lätt att tralla med i. Och kanske att farten och det poppiga gömmer neurosen i texten. Kraschen mellan det tralliga och det svarta, alltså. Den handlar ju om att vara livrädd och samtidigt tvinga sig själv att anta utmaningen. Att inte ställa sig bredvid och låta livet springa ifrån en.

Calle Jonsson

Jonsson United är denna gång: Calle Jonsson (gitarr, sång), Antti Silventionen (trummor, bakgrundssång), Magnus Pejlert (gitarr, bas, piano, bakgrundssång, percussion, produktion, mix), Erica Argården (bakgrundssång), Jonna Sjölund (bakgrundssång), Anders Svanberg (gitarr, inspelning, produktion) och Anne-Li Sjölund (bakgrundssång).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Green Day blir synthare med The Network ...

Nästa inlägg

Bleachers får fint sällskap på nya videon ...