Det blir nostalgiskt när Hobby släpper nytt

Så var det dags för lite nostalgi igen.

Denna gång är det Hobby som bjuder på svensk popnostalgi när de ger oss den supersköna singeln Älskaren har gjort slut.

4/5

Artist:
HOBBY
Albumtitel:
ÄLSKAREN HAR GJORT SLUT (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
HOBBY

Hobby är ett gäng som har sina rötter i Botkyrka. Bandmedlemmarna växte alla upp i myllan Norsborg. Det var radhusidyll blandat med betong. Det har också märkts i deras musik där de har mixat glada melodier med arg punk.

Så här långt har det blivit tre album – Hobby (2011), Ett fall för en romantiker (2013) och Slagsta motell (2018) samt en del singlar. Och den senaste kom för någon vecka sedan: Älskaren har gjort slut.

Man kan väl säga att man känner igen Hobby sedan plattan för två år sedan. Det här är glad svensk pop som det doftar 1980- och 1980-tal över.

Det är pop, rock med indie-feeling som kryddas med en refräng som fastnar direkt. Tänker er Jumper och Joakim Hillson. Hobby er ger oss ungefär den klassiska svenska popmusiken än i dag – och då får man en hel del nostalgikickar för vem blir inte glad av det? Vem blir inte glad av att få sjunga med i om dårarna som både kan ha rätt och fel?

Vi lärde oss från grunden. Som så många på den tiden spelade vi hellre än bra. Inga musikskolor eller noter här inte. Vi tillhörde Botkyrka Fria Musikgrupper och repade i Kärsbyskolan. Med en paus på 100 år tog vi sedan upp musiken igen och bildade Hobby. Vänskapen har levt kvar och kärleken till musikskapandet bara ökar.

Hobby

Inom kort är det dags för ännu en singel från Hobby. Då kommer Tala om allt.

Hobby består
Peter Nyström
(sång, gitarr)
Anders Viklund (elgitarr)
Lars Lundin (bas)
Anders Renström (trummor)
Micke Hansson (keyboard)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Black Paisley tar plats högt upp på listan

Nästa inlägg

Nytt från poppunkarna i New Found Glory

Senaste om Hobby