Årets 107 bästa låtar 2018

//

Årets bästa låtar … ja, vem fan tyckte att det var en bra idé att göra en sådan lista? Det är ju nästan löjligt att ge sig på det …

Det finns så sjukt mycket bra låtar så för att försöka begränsa det kom jag på den briljanta idén att en artist bara får ha med en låt på årsbästalistan. Sedan tog det väl 18 sekunder innan jag fick bryta det, men jag har i alla fall försökt vara hyfsat hård med det …

Egentligen är det orättvist att sätta ihop en sådan här lista. Det är lite från dag till dag vad det är man gillar bäst. Så här ser i alla fall Rockfarbrors lista ut över de 107 bästa låtarna 2018:

1
The Interrupters – She’s kerosense

Det är en låt som är hämtad från plattan Fight the good fight och även om budskapet är allvarligt så är det en låt där The Interrupters ser till att man gungar utan dess like. Skapunkbandet smäller till med en låt som man inte kan sluta lyssna på.

The Interrupters – She’s kerosene..

2
Brian Fallon – If your prayers don’t get to heaven

Låten släpptes som singel under 2017, men den finns med på plattan Sleepwalkers från 2018 och det är något utöver det vanliga. Brian Fallon, som alltid gör fantastiska låtar, bjuder på en nästan lite discoaktig och Motown-inspirerad alternativ rock-låt.

3
Greta Van Fleet – When the curtain falls

Greta Van Fleet är förmodligen det mest spännande bandet som finns där ute just nu.
Den här Led Zeppelin-inspirerade rockmusiken är helt enkelt makalöst bra..

4
The Baboon Show – All of me

Radio Rebelde är en löjligt bra platta. På den finns det ett helt gäng med suveräna punkrocklåtar. En av dem är All of me. Det är både soft och argt. Man får liksom allt på en gång.

5
Linn Koch-Emmery – Wires

Bara några månader efter sin debut-EP var Linn Koch-Emmery tillbaka med ny musik. Och då skickade hon ut det bästa som hon någonsin har gjort! Wires är en indierockpärla som är så catchig att man inte kan sluta lyssna.

6
Ghost – Dance macabre

Ghost släppte plattan Prequelle där de blandade och gav en del. Det finns dock en låt som sticker ut och är sådär makalöst bra. Det är Dance macabre. Ghosts popdiscometal låter hur bra som helst.

7
Supersuckers – Dead inside

Låten är hämtad från plattan Suck it och det är ett sådant extremt skönt gung att man inte kan sluta lyssna. Det är en makalös refräng samtidigt samtidigt som det är ett lite småstökigt gitarsound, en skön bas och ett lika skönt trummande. Det är en superlåt!

8
Adam Nilsson – Vit sedan Hold Steady

Till vardags finns Adam Nilsson med i Stilett och Insatsstyrkan. Nu testade han på att ge ut en soloplatta och det är från Det stavas blues som Vit sedan Hold Steady är hämtad. När Nilsson samarbetar med Stry Terrarie så skapas det magi! Det är punk och rock som blandas. Lägg till en bra text så har du den bästa svenskspråkiga låten under 2018.

9
Amy Shark – I said hi

Det är en låt från plattan Love monster – och det är helt enkelt en suveränt skön indierock/indiepop-låt. Det är en låt som biter sig fast och den släpper inte greppet om dig på flera månader.
Det är också förstasingeln från australiensiskans debutalbum så snacka om att presentera sig på bästa sätt …

Amy Shark – I said hi.

10
Street Dogs – Mary on Believer street

Punkbandet släppte sin första platta – Stand for something or die for nothing – på åtta år och valde då att bjuda på lite mer än sin klassiska street/oi!-punk.
Mary on Believer street är en låt som mer går i det alternativa rock-spåret och det låter hur bra som helst.

11
W.E.T – Kings on thunder road

Som sagt, den där regeln med att en artist bara får ha med en låt gick inte att hålla … På Earthrage finns så jäkla många bra låtar. Två av dem tar plats på denna lista och en av dem är Kings of thunder road. Sjukt bra!

12
American Aquarium – Tough folks

Det är någonting med BJ Barhams alternativa country/rock/americana som gör att man bara vill ha mer. Det känns så äkta att nackhåret reser sig. En superlåt från plattan Things change är Tough folks.

13
Mercy Union – Silver dollars

Mercy Union är fyra polare från New Jersey som under det senaste året hade träffats i en källare för att göra lite musik tillsammans. Två av dem är Jared Hart (The Scandals) och Benny Horowitz (The Gaslight Anthem) och man kan höra en del från båda deras band i det här. Silver dollars är hämtad från debutplattan The quarry. Och det ord som beskriver låten bäst är förmodligen magi.

14
MÄBE – Poetens död

MÄBE:s EP När rösten i radion sa hans namn får vi sju kalaslåtar. En av dem är den mästerliga Poetens död. Det här är rockmusik på svenska som både är mörk och vacker.

15
Shame – One Rizla

Vi fick den fantastiska singeln One Rizla redan under 2017, men den finns med på punkbandet Shames debutalbum Songs of praise. Och det som Shame bjuder på är nästan löjligt bra.

16
Kurt Vile – Loading zones

Biblical. Belter. Instant classic.
Där har ni några engelska ord som beskriver indierockaren Kurt Viles singel Loading zones.

Kurt Vile – Loading zones.

17
The Rumjacks – Cold London rain

Låten är hämtad från The Rumjacks senaste platta, Saints preserve us! Då får vi celticpunk/celticfolk som låter makalöst bra. På plattan finns dessutom flera låtar som är ytterst nära att slå sig in på den här listan.

18
Youth Killed It – What’s so great, Britain?

Det är titelspåret från den andra plattan med Youth Killed It.
Det är indiepunk som är så catchig att man knappt kan sitta still.
Soundet de får till känns som någon blandning av The Clash, Blur och Arctic Monkeys. Typ.

19
The Baboon Show – Radio Rebelde

Titelspåret från det svenska punkrockgängets platta är suverän. The Baboon Show har vridit över sin musik lite mer och rockhållet så då låter de bättre än någonsin – fast de har givetvis inte glömt bort sina punkrockrötter.

The Baboon Show – Radio Rebelde.

20
Hästpojken – Råttans år

Efter fem års tystnad var Hästpojken plötsligt tillbaka med en singel. Det var Råttans år och det är klassiskt Hästpojken-material. Det är en låt som man bara inte kan sitta still till. Det är nästan löjligt så bra Hästpojken kan vara. Senare fick vi även plattan Hästpojken är död.

21
Frank Turner – Little changes

Det är somrigt och lite glatt. Det är Frank Turner som inte riktigt låter som han brukar, men det låter urskönt! Det här är en låt som är så där smittsamt bra.

22
The Lyrical – Fuck it all

Ibland behövs det bara en enda låt för att man ska fastna för ett band.
The Lyrical har den låten i Fuck it all. Låten släpptes som singel redan förra året, men finns med på årets platta Remember the roots. Det är lite som en blandning av Red Hot Chili Peppers och The Black Eyed Peas. Känns det märkligt? Jo, det tycker jag också, men det låter grymt bra.

23
Halestorm – Killing ourselves to live

Vicious är Halestorms fjärde platta och det här gänget brukar skämma bort oss med bra låtar. Det är ingen skillnad denna gång.
Här finns det en låt som man bara inte får missa: Killing ourselves to live. Det är tungt och melodiöst med en refräng som biter sig fast. Sedan har ju Lzzy Hale en röst som är något alldeles vansinnigt bra.

24
Selma & Gustaf With The Unmarried Queen – Dead in the water

Att Selma & Gustaf har en liten förkärlek till Oasis har man märkt. Här ger de sig på Noel Gallagher’s High Flying Birds och gör en cover på Dead in the water. Och de gör den så bra att man får gåshud.

25
John Mayer – New light

När John Mayer släpper ny musik vet man redan på förhand att det kommer att bli bra. När han dessutom väljer att slänga in lite discogitarrer så blir det alldeles lysande. New light är helt enkelt en makalös låt av Mayer.

26
Hank von Hell – Bum to bum

För åtta år sedan klev Hank von Helvete av scenen. Sedan dess har fansen trånat efter en återkomst – den kom under 2018 i form av Hank von Hell och med singeln Bum to bum. Det är rakt på-rock ’n’ roll. Det är ett suveränt skönt gung och låten sitter som en käftsmäll precis som hela plattan.

27
Seán McGowan – Springhill

Southamptonsonen Seán McGowan släppte sitt debutalbum Son of the Smith och det är från den som Springhill är hämtad. Det är en sjukt känslosam låt som går i folkrock/folkpunk-spåret.

28
The Interrupters – Title holder

Ytterligare en låt som är hämtad från Fight the good fight. Det är skapunk från Los Angeles när den är som bäst!

29
Black Paisley – Sometimes

På plattan Perennials testar Black Paisley att göra en del tyngre låtar. De lyckas väldigt bra med det, men likväl så är det en soft sak som en annan fastnar för i första hand. Balladen Sometimes har en sådan känsla att man knappt orkar lyssna på den. Det är sådana här låtar som gör att man älskar musik. Det är en låt som får nackhåret att resa sig!

30
Brian Fallon – My name is the night (Color me black)
Det är den fjärde singeln från plattan Sleepwalkers och det är också en av de bästa låtarna på den. Det låter mycket The Gaslight Anthem över Fallons sololåtar och då blir det alternativ rockmusik utöver det vanliga. Det går rysningar längs ryggraden när man drar i gång My name is the night (Color me black) på en volym som får golvet att vibrera.

31
Miles Kane – Cry on my guitar

Det är en låt som är hämtad från Kanes platta Coup de grace. Det är ren magi. Cry on my guitar är plattans bästa spår. Det är småtungt och så melodiöst att man bara måste röra på fötterna. Sedan är det bara till att lyssna på gitarrlirandet …

Miles Kane – Cry on my guitar.

32
Greta Van Fleet – Age of man
Ännu en superlåt av bandet som låter som ett modernt Led Zeppelin. Varenda låt de gör är bra!

33
Freya Ridings – Lost without you

Vill du höra en vansinnigt bra ballad som får nackhåret att resa på sig? Då är det bara till att dra i gång Lost without you med Freya Ridings. Det är en riktigt fin pianoballad.

34
City Of Thieves – Something of nothing
Londonhårdrockarna skickade ut den suveräna platta Beast reality. Där finns inte ett svagt spår, men det finns en låt som är värd mer än fem plus … det Something of nothing. Det är en så skön hårdrockslåt att det inte går att sluta lyssna.

35
The Generators – Back on the job
Det är streetpunk från Los Angeles, men det är lite mer än bara streetpunk. Det är streetpunk och några doser av rock ’n’ roll. Då blir också Back on the job en av de bästa låtarna på plattan Broken stars & crooked stripes.

36
Adam Nilsson – Du är fast i mig
En annan låt från Det stavas blues. Det är något med Nilssons rännstenspoesi som jag inte kan motstå. Grym låt och en text där man är nyfiken på vartenda ord.

37
The Dogs – Hindsight
Garagepunkrock från Norge. Lagom stökiga gitarrer, oputsat och så grymt bra. Vad mer behövs liksom?

38
Magic Dance – You’re holding back

Magic Dance ger oss någon slags elektronisk AOR och det låter fantastiskt bra. You’re holding back är en låt som balanserar någonstans mellan AOR och synthpop. Låter det som en konstig blandning? Det är det inte.

39
Daggerplay – Black river

Det är punk, men Daggerplay bjuder på lite mer än så. Med Black river halkar de in en aning på skaspåret, men det är också flera doser av powerpop i låten som också blir en av de största favoriterna på plattan Subterranean reality.

40
MxPx – Uptown streets

Det är fart och melodiöst. Samtidigt är det lite argt, poppunkigt och ganska enkel rakt på saken-punk. Det är MxPx med låten Uptown streets.

41
Hatchie – Sure
Den 25-åriga australiensiskan släppte sin debut-EP Sugar & spice under året och på den finns Sure. Det låter ganska stökigt samtidigt som det är något drömlikt sound. Man får även ett glittrande synthpopsound inbakat i låten och det fastnar direkt.

42
W.E.T. – Watch the fire
Visst, singeln släpptes i december 2017, men den är med på Earthrage-albumet från i år så den tar plats på listan. Det här är en melodiös rockpärla som man absolut inte får missa!

43
Eagle-Eye Cherry – Streets of you
Alla kommer väl ihåg Save tonight som även 20 år efter att den släpptes spelas flitigt?
Nu var mannan – Eagle-Eye Cherry – bakom den låten tillbaka med en ny låt. Och Streets of you påminner en del om den gamla hiten, Det är en alternativ rocklåt som både är glad och vemodig. Det är en grym comebacklåt! Ja, hela plattan är bra!

44
Perpacity featuring Neil Francis – Words are faith and water
I september släppte Perpacity albumet The order of now. I december var de tillbaka med en ny singel, Words are faith and water. Det är en smäktande ballad som känns aningen ljusare än den ganska mörka plattan som kom för några månader sedan.
Det är synthpop/elektronisk musik som nästan känns mäktig samtidigt som det är väldigt känslosamt. Då blir den här låten som Perpacity gör tillsammans med Neil Francis en fullträff.

45
You Me At Six – 3AM
I somras skickade You Me At Six ut en singel inför släppet av albumet VI.
De skickade ut 3AM – och det är en låt som går på knock!
3AM är en sjukt bra låt. Det är någon alternativ rock med popinfluenser. Det är en alternativ rocklåt med ett vansinnigt skönt gung och med en refräng som biter sig fast lika hårt som det gör ont att trilla nedför en trappa på 134 steg.

46
Pretty Vicious – Move
Det är fet och fartfylld rock ’n’ roll.
Det är fet och fartfylld rock ’n’ roll från Wales som låter sinnessjukt bra!
Bandet heter Pretty Vicious och låten heter Move.

Pretty Vicious – Move.

47
Junior Brielle – Säg aldrig ditt namn
Låten är hämtad från EP:n Blod och det är en alldeles lysande låt som borde gå hem hos alla som saknar Kent. Säg aldrig ditt namn är en låt som hamnar i gråtdisco-facket och det är en riktigt bra låt. Det är en jag mot världen-låt, en låt om att man ska göra det själv och inte lita på någon annan. Den är helt fantastiskt bra!

48
Joseph Williams, Bill Champlin & Peter Friestedt – 10 miles
Det är soft och skönt. Det är smörigt – och sjukt bra! Det är precis så bra som man förväntar sig att det kan bli av Toto-sångaren Joseph Williams, den förre Chicago-sångaren Bill Champlin och gitarristen och producenten Peter Friestedt.

49
Junkyard Drive – Way too long
Det är en låt som är hämtad från plattan Black coffee och det är rena dynamiten. Way too long är en mästerlig låt och det låter som något som D.A.D. skulle kunna ha gjort. Den ligger inte så långt ifrån Laugh ’n’ a 1/2, men man får också en del Guns ’N Roses-vibbar (Civil war) här och då kan ni snabbt räkna ut hur bra det låter.

50
Hardcore Superstar – You can’t kill my rock ’n roll
Titelspåret från Hardcore Superstars platta You can’t kill my rock ’n roll är något alldeles extra. Det är melodisk hårdrock och en allsångsstänkare. Det är knappast den hårdaste låten som Hardcore Superstar har gjort, men fy fan vilket gung!

51
Nomy – Run!
Nomy
skickade ut singel efter singel under 2018 och varenda gång var det väldigt bra. Run! är en av låtarna som sticker ut lite extra. Det är både tungt och melodiöst och soundet är makalöst skönt. Nomy har helt enkelt gjort en Nomy.

Nomy – Run!

52
The Virginmarys – Northern sun
Det brittiska tvåmannabandet gjorde en av de bästa plattorna under 2016. Nu var de tillbaka med Northern sun session. Det är här som Northern sun finns – och det är en sjukt skön bra alternativ rocklåt. Det är både soft och tungt. Det är magi.

53
Jangle Town – A love so true
Ett nytt svenskt band som skickade ut sin debutsingel … Ibland blir det hur bra som helst! Det här är en sådan där smittsamt bra grej som man bara inte kan sluta lyssna på. Det låter lite som om Popsicle och Caesars har gjort något nytt samtidigt som man skickar in lite 1960-talspopkänsla i det hela. Vad kan gå fel då?

54
Rolling Blackouts Coastal Fever – Talking straight
Talking straight är hämtad från Rolling Blackouts Coastal Fevers debutplatta Hope downs och indierockbandet från Melbourne ger oss verkligen en pärla. När refrängen kickar i gång så är det platt fall. Magi!

55
Treat – Build the love
Låten är hämtad från det svenska glam/melodiösa hårdrocksbandets platta Tunguska och den är så melodiös att man inte kan skaka av sig den hur mycket man än vill.

56
Brothers Osborne – I don’t remember me (Before you)
Bröderna T.J. Osborne och John Osborne släppte den finfina plattam Port Saint Joe under 2018. På den finns en låt som sticker ut lite extra. Det är den alldeles fantastiska I don’t remember me (Before you). Det är en lugn känslosam låt. Det är country och southern rock i en härlig blandning.

57
City Maze – Running out of time
City Maze
släppte sin debut-EP, Lifestyle, i september. På den finns två superlåtar. Den ena är Poor Catrina och den andra är den här, Running out of time. Det är en riktig indiepärla … Tänk dig WeezerAshBroder Daniel i ett. Lite så låter det här.

58
Mr. Irish Bastard – Phoenix
Phoenix låter lite annorlunda mot övriga låtar på plattan The desire for revenge. Celticpunk/folkpunk-bandet skalar ned sitt sound en del och då får vi en sjukt bra låt.

59
Världen Brinner – Slöseri av tid
Världen Brinner
, som frontas av Malin Sandberg, ger oss punkrock på svenska. De ger oss slamrig punkrock som har både melodier och energi. Titelspåret på debutplattan är helt enkelt ett måste!

60
Black Veil Brides – Wake up

Det amerikanska bandet var tillbaka med en ny platta under 2018. Frontfiguren Andy Biersack gör ingen besviken och plattan är fullmatad med klasslåtar. Det finns dock en som sticker ut lite, lite extra: Wake up.

61
Black Honey – What happened to you?
Black Honey
skickade ut sin självbetitlade platta under 2018 och på den finns en jäkla massa bra indierocklåtar av det lite stökigare slaget. Det är på den plattan som What ever happened to you? finns. Och ta mig tusan vilken låt det är. Det låter lite som om The Stone Roses och Depeche Mode gör någonting tillsammans …

62
Anderson East – King for a day
Plattan Encore inleds med King for a day. Och det är en låt som är svårt att komma förbi. Det är så bra att man fastnar för den här fantastiska southern soul-musiken som Anderson East ger oss direkt. Känsla är det bästa ordet för att beskriva det här.

63
Kylie Minogue – Stop me from falling
Hon har testat att göra pop- och discomusik. Nu testade Kylie Minogue att göra musik åt countryhållet och Golden är en överraskande bra platta. Det är på den som årets bästa sommarlåt finns: Stop me from falling. Det är en låt som påminner om Shakira och Waka waka.

Kylie Minogue – Stop me from falling.

64
Buckets Rebel Heart – Rebel heart
Wow! Är man svag för ballader så är man … Det här är en powerballad av allra högsta klass som finns med på Buckets Rebel Hearts debutplatta 20 good summers.

65
Mikäel – Sitara

Han singeldebuterade som 50-åring. Och nu har Mikäel även albumdebuterat med Hemligheten. Det är på den plattan som Sitara finns. Det är så vemodigt att du behöver plocka fram näsduken innan du drar i gång det här … Tänk dig lite Adolphson & Falk, lite Kent, lite Ratata och lite Olle Ljungström. Där någonstans finns Mikäel.

66
Pete Yorn & Scarlett Johansson – Bad dreams
Det är något med Pete Yorn & Scarlett Johansson. När den där duon träffas för att göra musik så är det ta mig tusan magi som uppstår. Under 2018 fick vi den första nya låten från dem på nästan tio år – och Bad dreams är en lysande och pulserande alternativ rocklåt.

67
Razorlight – Carry yourself
Låten är hämtad från Razorlights comebackplatta Olympus sleeping.
Och med det gänget kan man räkna med att man får riktigt sköna indierocklåtar – och visst är det så.
Carry yourself är en lite discoaktig och magiskt låt som påminner en del om Kasabian. Det här gunget … Man vill ha mer!

68
Phillip Phillips – Dance with me
Phillip Phillips
skrev låten till sin blivande fru. Och det är en sjukt skön, men samtidigt melankolisk, känsla i den här kärleksballaden. Låten finns med på plattan Collateral.

69
Chvrches – My enemy
Den skotska synthpoptrion levererar ta mig tusan alltid. vartenda låtjäkel de släpper är fantastiskt bra. Lauren Mayberry är rena gudinnan bakom mikrofonen och när hon har med sig hitmakarna Iain Cook och Martin Doherty så blir det lysande.
My enemy har de dessutom med sig The Nationals sångare Matt Berninger som hjälper Mayberry med sången.

70
Midnite City – Life ain’t like this on the radio
Två år. Två kanonplattaor. Midnite City är att räkna med! Life ain’t like this on the radio är en melodiös hårdrockpärla som man aldrig tröttnar på. Den är hämtad från plattan The goes the neighbourhood som är sjukt bra rakt igenom.

71
Black Paisley – I want your soul
De släppte en sjukt bra platta under 2017 och under året var de tillbaka med ny musik. Då valde Black Paisley att gå in på det lite tyngre rockspåret. Fast självklart var det fortfarande melodiös rock när de skickade ut I want your soul.

72
The Temperance Movement – Built-in forgetter
Det är flera nya bandmedlemmar, men det spelar ingen roll. The Temperance Movemen låter hur bra som helst när de tar ett kliv tillbaka mot hur de lät på debutplattan. Built-in forgetter är en bluesig rock-låt som man inte får nog av!

73
Five Finger Death Punch – Sham pain
Det är tungt, men samtidigt melodiöst och med en sjukt bra refräng. Det är metalbandet Five Finger Death Punch som låter bättre än någonsin!

Five Finger Death Punch – Sham pain.

74
Crosson – Rock warrior
Det är en hyllning till metal- och rockband som lade grunden för genren och som sedan har sett till att den har levt vidare i flera årtionden. Och det låter helt fantastiskt när Crosson återigen levererar en vass hårdrockslåt. Här få de även in ett helt gäng med suveräna låttitlar: Heaven and hell, Shout it out loud, Run to the hills, Back in black, Balls to the wall, Breaking the law, School’s out, Crazy train och Rock you like a hurricane. Bara en sådan grej liksom …

75
Anders Norman – Dreams and guitars
Dreams and guiters är det tre låtskrivare, tre generationer och tre drömmar som möts för att göra en låt: Anders Norman, Andreas Eriksson och Jon Strider.
Det är en ganska soft låt och det är en jäkla känsla i både musik och sång. Norman ger oss americana, rock och country i en finfin blandning. Hans småhesa röst fungerar utmärkt till det här. Det låter knappast som något som är gjort i Skåne. Det låter mer Nashville över det hela.

76
Dan Owen – Fall like a feather
Dan Owen
ger oss bluesinpirerad rock/folkrock som är väldigt lätt att fastna i. Det är ett jäkligt soft och skönt sound. Lägg sedan till bra texter och Stay awake with me är en klassplatta. Det är från det albumet som den känslosamma Fall like a feather är hämtad.

77
Turin Brakes – Lost in the woods
Indierockbandet skickade ut sin platta Invisible storm och där finns det en del guldkorn. Det största är utan tvekan Lost in the woods. Det är en sjukt bra låt, med ett sjukt skönt gung och en refräng som svetsar sig fast och det går inte att skaka av sig den.

78
Tom Petty & The Heartbreakers – Keep a little soul
Tom Petty
gick hastigt bort i oktober förra året, men under året kom det tidigare osläppt musik postumt från honom.
Först ut som singel från boxen An american treasure var singeln Keep a little soul – och det är klassiskt Petty-material. Då kan man också räkna med att det är klass på det här.

79
Join The Riot – Fantasies
Det är indiepop, nästan synthpop, över låten och när det dessutom doftar 1980-tal över det hela så är det bara att vrida upp volymen.

80
Hildur Höglind – Steal her away
Det är indiepop från Johannishus, Blekinge. Det är en feel good-låt som är både glad och poppig. Det är en låt som sätter sig redan efter några sekunder och man sitter med ett brett leende redan när man hör textraderna ”Isn’t she quirky and fun to be with, doesn’t she make you smile.” Ibland behövs det inte mer än så.

81
The Vaccines – I can’t quit
The Vaccines
släppte plattan Combat sports som är fullmatad av bra indierocklåtar med popmelodier. Den bästa låten är I can’t quit – och det är verkligen en låt som man inte kan sluta lyssna på. Det är indierock av allra högsta klass.

82
Franz Ferdinand – Always ascending
Titelspåret från årets platta är en riktigt skön låt. Franz Ferdinand låter inte riktigt som de gjorde förr, men det känns fräscht och nytt. Vi får någon slags discorock med ett otroligt skönt gung.

83
Tåget Till Wroclaw – Vem bryr sig?
De har ett gäng med kanonlåtar under bältet. Två år efter singeln Blunda inte mer var det dags att släppa en ny låt.
Vem bryr sig? låter kanske lite annorlunda – det går åt poprockhållet med punkvibbar – mot tidigare låtar, men det här gänget har stenkoll på hur man ska göra bra låtar.

84
The Kooks – All the time
Det är en låt som är hämtad från albumet Let’s go sunshine. Det är indierock/indiepop/gitarrpop med ett vansinnigt skönt gung. Det är helt enkelt svårt att stå emot något sådant här.

85
The Wombats – Lemon to a knife fight
Låten finns med på plattan Beautiful people will ruin your life och bara en titel som Lemon to a knife fight är en given succé … det är en indierocklåt med ett så sjukt skönt gott gung att hela soffan gungar med i takt.

The Wombats – Lemon to a knife fight.

86
Gathering Of Kings – Out of my life
Gathering Of Kings
är ett nytt svensk AOR/melodiöst hårdrocksprojekt som består av några av de bästa musikerna vi har i landet. Out of my life är bandets andra singel och den skojar man inte bort.

87
Eagle-Eye Cherry – You
Streets of you är Eagle-Eye Cherrys första platta på sex år. På den finns några riktiga guldkorn där och en av de största är balladen You. Vilken känsla han har här …

88
Nomy – They said I was special
Tungt, långsamt och med en jäkla känsla. Nomy släpper ta mig tusan aldrig en dålig låt.

89
Massive Wagons – Ratio
Det är brittisk hårdrock som är ganska snäll och som har ett jäkla gung. Det är brittisk rock ’n’ roll som låter hur bra som helst. Låten är hämtad från plattan Full Nelson.

90
Northlight – Voyagers
Den första singeln från Northlight under 2018 var en riktigt bra rocklåt. Det är en låt som utan minsta tvekan platsar bland deras tidigare sylvassa singelsläpp. Den hamnar till och med bland de absolut bästa låtarna som de har gjort!

91
Smash Into Pieces – My beast
Det svenska alternativa rockbandet, som blandar rock, pop och elektronisk musik, skickade ut sitt fjärde studioalbum och på den finns My beast. Det låter makalöst bra när Smash Into Pieces drar ned en del tempot.

92
Reach – One life
Reach släppte The great divine under 2018. På den plattan finns det en lugn låt med lite tickande U2-gitarrer. Det är One life – och det är en makalöst bra låt. Den här powertrion har verkligen fått till något alldeles extra.

93
Shinedown – Attention attention
Sångaren Brent Smith pratsjunger i låten, men sedan kommer refrängen och när låten tar fart är det så bra att man nästan tappar andan!

94
Rick Springfield – In the land of the blind
Rick Springfield
skickar ut en bluesplatta. Det fungerade väl, men en annan som gillar Springfield när han är Springfield blev lite besviken. Fast det finns ett spår på plattan som är klassiskt Springfield-material och det är In the land of the blind. Det är rena superlåten.

95
KajHolst – Jim said
Det svenska rockbandet bjuder på garagerock, punk och 1970-talshårdrock i en skön blandning. Jim said går dock mer åt punkhållet och lycka till att sitta still i soffan till det här …

96
Shiraz Lane – Shangri-La
Det är finländsk melodiös hårdrock med känsla. Shangri-La finns med på plattan Carnival days och är en låt som går i ett lite lugnare tempo. Makalöst bra!

97
Anders Norman – Still here we are
Tänk att få frågan om att skriva en låt till en kollegas 22-åriga dotter som har gått bort. Bara där går man sönder … Anders Norman gör det med en sådan känsla att man knappt vet vart man ska ta vägen. #fuckcancer

98
Groundbreaker – Will it make you love me
Låten är hämtad från Groundbreakers – som bland annat består av Steve Overland och Robert Säll – självbetitlade debutplatta. Då kan ni räkna med att det är AOR av högsta klass …

Groundbreaker – Will it make you love me

99
The Night Flight Orchestra – Sometimes the world ain’t enough
De skickade ut en suverän platta där varenda låt håller hög klass. Kanske att Sometimes the world ain’t enough sticker ut den del. Herre jösses, vilket gung de får till här! Det går liksom inte att sluta lyssna på den här låten. 

100
Dynazty – Firesign
Låten är hämtad från plattan med samma namn och det är en riktigt fet hårdsrock-/power metal-låt som är så catchig att man bara måste lira lite luftgitarr.

101
Royal Prospect – Reigns
Royal Prospect
är ett svenskt alternativt rock/softrock/arenarock-band som gör samma typ av musik som Coldplay, The Killers, Kings Of Leon, Mumford & Sons och U2. Det är som om alla de har mixats samman till det här … och då kan ni räkna med att Reigns är något alldeles extra.

102
Gathering Of Kings – Love will stay alive
Gathering Of Kings
är rena rama superprojektet. Här finns alla möjliga svenska artister med för att göra plattan First mission.
Det är från det albumet som Love will stay alive är hämtad från – och det är en melodiös hårdrocks-/AOR-pärla.

103
Djävulen Möblerar Om – Hela vägen ner
Punkrockbandet Djävulen Möblerar Om var tillbaka med en ny singel från den kommande plattan. Och den här punkrocken/actionrocken är rena giftet. Hela vägen ner är en sjukt bra låt och man sitter med med ett brett flin under två minuter och elva sekunder.

104
Arthur Buck – Forever falling
Arthur Bucks
(Joseph Arthur och Arthur Buck) debutplatta har några sylvassa spår. Det bästa är den här softa, sköna saken som man inte kan sluta lyssna på. Den här alternativa rock från de här gamla rockrävarna är något alldeles extra.

105
Black Rebel Motorcycle Club – Echo
Det finns en låt som sticker ut lite extra plattan Wrong creatures.
Det finns en låt som på plattan som får en att spetsa öronen lite extra.
Det är Echo. Det är en snorskön ballad som går åt U2-hållet. Vilken ballad!

106
Simple Minds – Sense of discovery
Låten finns med på plattan Walk between worlds och den påminner om deras klassiska låt Alive and kicking. Lägg dessutom till en del U2 så har du en superlåt.

107
Ash – Confessions in the pool
Det alternativa rockbandet bjuder på en studsig låt som går åt pophållet – och det låter skitbra! Låten är hämtad från deras album Islands.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Def Leppard - The Story So Far ,The Best Of Def Leppard
Föregående inlägg

Def Leppard är klass rakt igenom

Årets Bästa Album 2018
Nästa inlägg

Årets 70 bästa album 2018

Senaste om Krönikor