Denna gång lyfter det lite extra för Issa

Tre år efter Run with the pack-plattan är det dags för ett nytt släpp.

Issa är tillbaka med Queen of the broken hearts.

4/5

Artist:
ISSA
Albumtitel:
QUEEN OF THE BROKEN HEARTS
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag

Issa är ännu ett projekt av Frontiers Music s.rl. och det har nu blivit sex plattor från den norska melodiösa hårdrocksdrottningen.

På något sätt räcker det med att se att Alessandro Del Vecchio är involverad så blir man nyfiken. Den mannen finns med på hur många bra plattor som helst – och då vet man också om att det handlar om melodiös hårdrock/AOR – och visst är det så även denna gång. Dessutom finns Simone Mularoni (DGM) med på gitarr, Andrea Torricini (Vision Divine) finns på bas och Marco Di Salvia (Hardline) på trummor.

Sedan har man ju även koll på att Issa Oversveen ligger inne med en skön röst som passar alldeles utmärkt till den här melodiösa hårdrocken.

 1. Angels calling
 2. The way out
 3. The night it rained forever
 4. I’m here to stay
 5. Blue
 6. Queen of broken hearts
 7. Derive
 8. Without love
 9. Wait for love
 10. After the rain
 11. Die for a life with you

Issas platta från 2018 är en ganska jämn sak. Denna gång lyfter det lite till. Allting känns lite bättre – och då blir Queen of broken hearts det bästa albumet som har kommit från Issa.

Nu är det ingen jätteskillnad utan det är fortfarande snygga melodier och och ännu snyggare refränger. Lägg till lite snyggt keyboardlirande och fina gitarriff så har du Issas senaste platta.

Topp tre? The night it rained forever, Queen of broken hearts och The way out.

Issa
Issa Oversveen
(sång)
Simone Mularoni (gitarr)
Alessandro Del Vecchio (keyboards)
Andrea Torricini (bas)
Marco Di Salvia (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Originalet vinner alltid … eller? Del 4

Nästa inlägg

Stephen Cranes härliga klassiker släpps på cd

Senaste om Issa