The New Roses – rock ’n’ roll som alltid blir bra

The New Roses är ett pålitligt band.

Visst, man vet inte riktigt vad de hittar på med sin rock ’n’ roll.

Fast en sak vet man – och det är att det alltid blir bra!

5/5

Artist:
THE NEW ROSES
Album:
NOTHING BUT WILD

År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
NAPALM RECORDS

För tre år sedan släppte det tyska hårdrocksbandet plattan Dead man’s voice och då handlade det om lite 1980-talsinspirerad hårdrock.

Under 2017 skickade de ut One more for the road och de fortsatte på det spåret och låtarna från det albumet skickar ut vibbar från såväl AC/DC och Aerosmith som Guns N’ Roses och Kid Rock. Kanske att denna plattan lutar över lite mer åt det melodiösa hållet.

2019 låter det lite annorlunda. Det är fortfarande The New Roses fartfyllda hårdrock, men nu låter det mer amerikanskt än någonsin. Det låter mer melodiöst, mer catchigt, mer heartland rock … och att nämna att man får en del Bon Jovi-vibbar känns inte helt fel.

 1. Soundtrack of my life
 2. Can’t stop rock & roll
 3. Down by the river
 4. Nothing but wild
 5. Heartache
 6. The bullet
 7. Running out of hearts
 8. Unkown territory
 9. As the crow flies
 10. Give & take
 11. The only thing
 12. Meet me half way
 13. Glory road
 14. Down by the river (Unplugged)
 15. Fight you leaving me (Unplugged)

The New Roses fyrar av en raket direkt. Det är full fart med Soundtrack of my life. The New Roses går i gång på alla cylindrar och bjuder på en fet rock ’n’ roll-dänga.

Can’t stop rock & roll tar vid fast det är inte riktigt samma ös. När refrängen kickar i gång så blir det hur catchigt som helst och det är definitivt en höjdare.

När det sedan är dags för den Bon Jovi-doftande Down by the river så är man helsåld. Vilken rockplatta det här är alltså! Det är inte fullt ös här heller utan det är det melodiösa som gör att man fastnar. När man sedan får en allsångsrefräng till de här riffen och det här gunget så är det bara till att bocka och buga.

The New Roses radar upp klasslåtar och gillar man rock ’n’ roll som har plats för såväl southern rock som heartland rock så ska man nog ge det här en chans.

Nästa gång man fastnar är när Heartache kickar i gång. Det är en pärla helt enkelt fast det är ju även Running out of hearts, Unkown territory, The only thing och Glory road också …

The New Roses bjuder även på Meet me half way som går i det akustiska countryspåret. Det fungerar kalasbra det också.

Topp tre? Down by the river, Running out of hearts och Can’t stop rock & roll.

The New Roses
Timmy Rough (sång, gitarr)
Norman Bites (gitarr)
Hardy (bas)
Urban Berz (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Unruly Child släpper nya plattan Big blue world

Nästa inlägg

Avskalade och kalasbra versioner av allusinlove

Senaste om The New Roses