4/5
Artist:
Straitjacket Union
Album:
Got some soul, kid? (EP)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Straitjacket Union

Straitjacket Unions EP-debut är äntligen här!

Efter två singlar släpper Straitjacket Union nu sin debut-EP Got some soul, kid?

Och det är väl självklart att det är bra!

Det är väldigt bra!

Rockbandet Straitjacket Union bildades i Göteborg 2016 när Hampus Olausson hade några låtar som han ville att gitarristen Michael Bårnsten och trummisen William Jivegård skulle vara med på. Därefter anslöt även basisten Mattias Holm.

Efter två fantastiska singlar får vi nu en fyraspårs-EP.

  1. Got some soul, kid?
  2. Someday we will win
  3. Hallucinating heart
  4. #12

Debutsingeln Someday we will win har spelats ofta och mycket här hemma. Den är fortfarande kalasbra – och har du inte hört det här gänget tidigare så är det bara till att dra upp volymen.

Från början var det en låt på svenska, men Olausson översatte den till engelska. Det är en låt om drömmar, utanförskap och en vilja att fortsätta framåt.

Titelspåret Got my soul, kid? släpptes även den som singel och även det är en höjdare.

Det var singlarna. Vi får ytterligare två låtar på EP:n.

Det är Hallucinating heart som går i samma fotspår som de första låtarna. Den håller samma höga klass och blir snabbt en ny Straitjackeet Union-favorit.

Det sista spåret låter annorlunda. #12 är mer blues. Det är en gitarr och Olaussons röst som är i centrum. Det fungerar, men den låten når inte riktigt upp i samma klass som de tre andra, men samtidigt är det kul att Straitjacket Union vågar testa något annat.

Hampus Olausson whiskeyhesa röst är så jäkla bra till det här samtidigt som hans och Michael Bårnstens gitarrlirande lyfter låt efter låt.

Den här lite softa rockmusiken från Straitjacket Union håller hög klass. Det är catchiga melodier och melankoliska texter. Om man tar lite U2, lite Bruce Springsteen, lite The Quireboys och lite The Gaslight Anthem och rör om så får man Straitjacket Union. Typ så känns det.

Straitjacket Union

Michael Bårnsten (gitarr)

Mattias Holm (bas)

William Jivegård (trummor)

Hampus Olausson (sång, gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ammunition kommer med en fulladdad platta

Nästa inlägg

Nedräkningen har börjat, Brian Fallon!

Senaste om Straitjacket Union