4/5
Artist:
Co-Op
Album:
Co-Op
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Ellefson Music Productions, SPV

Cooper skickar ut en platta med Co-Op

Känner ni igen namnet Dash Cooper?

Japp, det är Alice Coopers son som nu skickar ut en platta med sitt band Co-Op – och det rockar riktigt fett.

Co-Op bildades 20014 och de fick snabbt en skara följare på hemmaplan i Phoenix. Trots att de nyligen skickade ut sin debutplatta har de varit öppningsakt åt band som Mötley Crüe, Hollywood Vampires och KISS. Redan där var vägen till succé utstakad …

På den självbetitlade plattan får vi tio moderna hårdrockslåtar som även skickar ut en del old school-rock ’n’ rollvibbar.

  1. N.O.W.
  2. Old scratch
  3. Howl
  4. Desert dreams
  5. Theme for ignorance
  6. Sleep
  7. Condemned
  8. Secret scars
  9. Never whisper the truth
  10. Overdrive

Nu tänker säkert många att ”han får göra en platta för att hans farsa är Alice Cooper”. Det är möjligt att Dash Cooper har tagit gräddfilen, det vet jag ingenting om, men det spelar ingen roll och det är ingenting som jag lägger något som helst värde i.

Det här är ett bra debutalbum.

Dra bara i gång det förstaspåret N.O.W. – som nådde topp fem på classic rock-listan i USA. Det är tungt samtidigt som låten har en skön groove. Gitarrlirandet är lika vasst som Coopers hesa rock ’n’ roll-röst är bra.

Phoenixhårdrockarna har dessutom lyckats att få med en del sköna gästartister: Alice Cooper finns (givetvis) med på Old scratch och Aerosmith-gitarristen Joe Perry hörs på Howl. Båda låtarna är lika tunga som bra …

Så här säger rockikonen Alice Copper, i ett pressutskick, om Co-Op:

I’m not just playing this because it’s my son’s band, it’s playing because I really like this. I really like this music. It’s a band with some fire.

Co-Op

Dash Cooper (sång)

Kolby ”Beetus” Peoples (gitarr)

Jeremy Tabor (gitarr)

Justin Swartzentruber (bas)

Nick Spann (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Holy Pinto är tillbaka med ny musik

Nästa inlägg

Destinia - mer än "bara" heavy metal ...