4/5
Artist:
Modern Maps
Album:
Hope you're happy.
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Rise Records

Sjunga med-låtar från Modern Maps

Rocktrion Modern Maps är tillbaka med en ny studioplatta.

Vi får ett skönt album som är fullmatat med sjunga med-låtar och ett album som växer för varje lyssning.

Modern Maps, som kommer från Kalifornien, består av Trever Stewart (sång), Matthew Hall (trummor) och Dominick Hall (gitarr).

Det här gänget har nyligen släppt albumet Hope you’re happy och de bjuder på alternativ rock och lite poppunk.

Hope you’re happy. innehåller elva finfina låtar:

 1. Autopilot
 2. Heatwave
 3. Reflective glass
 4. Ahold of me
 5. Nightfall
 6. Shot you down
 7. One more night
 8. On my own
 9. Your fault
 10. Bite my lip
 11. Something different

Vid en snabb och slarvig första lyssning var man inte tokimponerad. Det handlade inte om att det var dåligt, inte alls. Det handlade snarare om att man kände att man hade hört det förr. Ni vet Blink-182, Angels & Airwaves och andra band som går i poppunkspåret. Det är lite där Modern Maps hamnar, i alla fall med vissa låtar.

Fast en lyssning ger inte en rättvis bild av något band så plattan har fått snurra på vid några tillfällen – och den har växt och om man nu ska jämföra Modern Maps med Blink-182 och andra liknande band så är det här mindre poppunk och mer alternativ rock.

Så här säger bandet om plattan. Det är det enda som står i pressutskicket inför albumsläppet …

Hope you’re happy. is a year’s worth of self-discovery and hard work to show the world the best representation of our band. We hope that these songs find you and that you join us on the road ahead.

Låtarna är fullmatade med sköna riff och dessutom får vi en del elektroniska inslag – vilket gör att Modern Maps skiljer ut sig från många andra band – som gör att man blir lite extra nyfiken. Man får nästan dancebeats … och ju mer man lyssnar, ju mer grejer upptäcker man.

Redan med inledningsspåret får man det där. Det är energiskt och det går liksom inte att motstå det här längre.

Och det blir inte lättare att göra det när Heatwave kickar i gång. Electrobeaten är så sjukt sköna i den låten! Vilken refräng!

Det finns dock en låt som är lite extra vass. Det är One more night och den låter inte som något annat på plattan. Electrobeaten är borta, i stället får vi en akustisk låt.

 

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Jayhawks tar tillbaka sina låtar

Nästa inlägg

Von Baltzers debutalbum har landat