4/5
Artist:
Simon Alexander
Album:
Last dance (Singel)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Rehn Music Group, The Orchard

Mer pop än någonsin över Simon Alexander …

Simon Alexander är tillbaka med en ny singel.

Då blir det mer pop än någonsin tidigare över honom – och visst tusan låter det bra!

När man hörde Simon Alexander, och hans debut-EP Won’t be found, för första gången så var det indierock/folkrock som han bjöd på.

När han tidigare i år släppte singeln Slide var det samma visa, men nu testar Simon Alexander något annat.

Visst finns det en del indierock kvar när han släpper singeln Last dance, men nu låter det mer pop än någonsin. Västkustsonen har vridit till sin musik från Mumford & Sons till Ed Sheeran. Typ.

Då får man en refräng som sätter sig direkt och det är catchigt som tusan. Att man sedan får ett superskönt gitarrsolo mitt i allting gör ju inte saken sämre.

Så här säger Simon Alexander om sin senaste låt:

Med denna låten ville jag ta ett steg ifrån vad jag är bekväm med och göra en hyllning till alla dem som önskar att de tagit chansen när de väl hade den. Om det så var att berätta för någon vad de egentligen kände för dem, eller att be om en sista dans.

Simon Alexander har mer på gång. En Tysklandsturné är under bokning för våren 2019, men redan i höst gör han sin första turné i England. Den startar på Oxjam Camden Festival i London den 27 oktober.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bum, bum - vilken jäkla skön comeback!

Nästa inlägg

Det här är kriminellt catchigt, Charmless i!

Senaste om Simon Alexander