C. Shirock – Stand With Me Tonight
4/5
Artist:
C. Shirock
Album:
Stand with me tonight / First snow (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Shirock Publishing, The Movement Group

Två sköna singlar från C. Shirock

C. Shirock är tillbaka med nya låtar.

På kort tid har han släppt två singlar.

Vi får den magiska balladen Stand with me tonight och jullåten First snow.

Nashville- och Los Angeles-baserade singer-songwritern Chuck Shirock var en del av suveräna Shirock som släppte plattan Everything burns 2011. Fem år senare stod han dock på egna ben och började med sitt soloprojekt C. Shirock.

Sedan dess har vi fått ett helt gäng med sköna poprock-/alternativa pop-låtar, men det känns som om C. Shirock har experimenterat en del – med en del remixade låtar – och att han inte riktigt kunde hitta sitt sound.

Nu verkar han ha gjort det.

Balladen Stand with me tonight tillhör de absolut bästa låtarna som C. Shirock har gjort som soloartist – och då var ändå hans förra singel Confess your love, som släpptes tidigare i år, mycket bra. Soundet på det låten och på de här två senaste går dock hand i hand.

Det är poprock med en jäkla känsla. När han dessutom får med ett gitarrsolo mitt i balladen så är en annan helsåld. Den lilla detaljen lyfter hela låten som är en tidlös hyllning till ungdomsåren då allting var möjligt.

I don’t know how, but I feel this
I don’t know how, but it’s you
Will you stand with me tonight?

Några dagar efter Stand with you-släppet var det dags för nästa singelsläpp: First snow. Det är en sorglig låt. Shirock skrev den när han fick veta att Ray, det närmaste en farfar som han hade, hamnade på sjukhus under julen och det var osäkert om han skulle klara sig. Då började Shirock att fundera på Rays fru Betty och att hon kanske skulle få fira jul utan sin käraste för första gången på över 60 år …

Under 2019 kommer vi att få höra ännu mer från C. Shirock. Då släpper han sitt debutalbum Evidence of things unseen.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Jim Castro - För Dig
Föregående inlägg

Jim Castro samlar ihop sina låtar

Cold War Kids - This Will All Blow Over In Time
Nästa inlägg

Cold War Kids släpper samlingsalbum

Senaste om C. Shirock