C. Shirock – Confess Your Love
4/5
Artist:
C. Shirock
Album:
Confess your love (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
The Movement Group

C. Shirock är tillbaka med en ny kanonsingel

Det har gått två år sedan C. Shirock släppte sin debut-EP som soloartist.

När är han tillbaka med ny musik.

Vi får en sylvass poprocklåt i Confess your love.

Det första en annan hörde med Chuck Shirock var när han släppte plattan Everything burns med Shirock. Det var 2011 och den plattan snurrar fortfarande här hemma med ojämna mellanrum.

Det är dock ganska stor skillnad mellan C. Shirock och Shirock. Om de sistnämnda körde någon U2-inspirerad alternativ rock så är solo-Shirock mer på poprockhållet.

Den gemensamma nämnaren, förutom Chuck Shirock själv då, är att båda grejerna låter väldigt bra.

När C. Shirock skickade ut sin solodebutsingel, Water to the sea, fick vi en ganska melankolisk låt. Sedan fick vi debut-EP:n 11 som var lika deprimerande – och bra! – och efter det har vi fått en del olika versioner av låtarna från den.

Nu har vi alltså fått en ny singel i Confess your love – och C. Shirock håller fast vid sin poprock/indiepop. Det här känns dock inte lika sorgligt som hans tidigare låtar.

Confess your love är en berättelse om ett par som precis har träffats och om man tar tillvara på tillfälligheterna som dyker upp så kan det förändra livet.

Det blir ett känslosamt och nästan hjärtskärande sound med gitarr, bas, trummor, piano … lägg sedan till C. Shirock på sången. Ja, då blir det mycket bra.

När man hör det här så far tankarna lite åt Corey Hart. Inte för att det låter likadant, men det går lite åt Attitude & virtue-hållet … inbillar jag mig i alla fall.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Muse - Simulation Theory
Föregående inlägg

Muse skickar ut en synthrockplatta

Stand Atlantic - Skinny Dipping
Nästa inlägg

Stand Atlantic gör en av årets bästa poppunkplattor

Senaste om C. Shirock