Nu kommer Amy Sharks genombrott!

Hon har gjort en av årets bästa låtar.

Nu är det dags för Amy Shark att ta nästa kliv och få det stora genombrottet.

Vi får debutalbumet Love monster och visst är australiensiskan på rätt väg …

4/5

Artist:
AMY SHARK
Album:
LOVE MONSTER
År:
2018
Genre:
POP
Skivbolag:
WONDERLICK RECORDING COMPANY, SONY MUSIC ENTERTAINMENT AUSTRALIA

Amy Shark, eller Amy Louise Billings som hon egentligen heter, har inte varit i gång så jäkla länge med sin musik. Det var väl först 2014 som det drog i gång ”på riktigt”, men sedan har det gått ganska snabbt även om vägen inte alltid har varit spikrak.

Två år senare hade Amy Shark sin första hitsingel i Australien. Det var då hon släppte Adore.

Den finns givetvis med på Love monster precis som ytterligare 13 låtar.

 1. I got you
 2. Adore
 3. All loved up
 4. I said hi
 5. The idiot
 6. Never coming back
 7. Leave us alone
 8. Psycho
 9. Don’t turn around
 10. Middle of the night
 11. Mess her up
 12. The slow song
 13. I’m a liar
 14. You think I think I sound like God

Det är lite coolt att våga skicka ut så många låtar på ett debutalbum. Fast singer-songwritern har koll på det här. Det är en urstark debut.

Och har man med singeln I said hi så kan det knappast gå fel. Det är en av årets absolut bästa låtar och förmodligen en av de mest spelade här hemma så här långt under sommaren. Det är ett sådant flow i låten och med en sådan enkel textrad som ”Tell them all I said hi” så sitter man bara och vinkar och  sjunger med.

Det är en låt om hur Shark har fått kämpa för att få släppa sin musik och en passning till de som har dissat hennes telefonsamtal och mail. ”It’s an anthem for anyone who is waking up everyday fighting for what they believe in and challenging the universe”, sa Shark till MusicFeeds.

Shark har även med sig Blink-182:s Mark Hoppus som gästartist på Psycho. Det är lika oväntat som bra när duon skickar ut en låt.

Det låter väldigt bra hela vägen. Det känns inte rätt att kalla det här för pop. Det är mer än så. Det är alternativ pop eller nästan alternativ rock. Fast det spelar ju ingen större roll i vilken genre man placerar in det så länge det är så här bra …

Det är en högst personlig platta. Alla texter är äkta och är hämta ur Sharks liv. Så här skriver hon på sin Facebooksida:

If you have ever hurt me, let me down, drove me home, been drunk with me – you’ll be on this album. Some songs will hurt you. I’m sorry. But it’s too late now.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tony Hadley släpper en skön soloplatta

Nästa inlägg

Energin hos The Generators verkar inte sina

Senaste om Amy Shark