Amy Shark visar att hon är att räkna med

Amy Shark släppte Love monster 2018.

Nu är hon tillbaka med uppföljaren – och med den visar Amy Shark att hon absolut inte är någon one hit wonder.

4/5

Artist:
AMY SHARK
Albumtitel:
CRY FOREVER
År:
2021
Genre:
POP
Skivbolag:
WONDERLICK RECORDING COMPANY, SONY MUSIC ENTERTAINMENT AUSTRALIA

Det där med one hit wonder är kanske att ta i. Amy Shark (Amy Billings) slog väl igenom internationellt 2018 med den fantastiska låten I said hi, men hon hade redan haft en hit, med låten Adore, i Australien ett par år tidigare.

Dessutom finns det gott om fina låtar på Sharks debutalbum Love monster som var en jättesuccé på hemmaplan. Det känns ändå som om det är med Cry forever som Amy Shark visar att hon verkligen är att räkna med på popscenen.

 1. The wolves
 2. Everybody rise
 3. Worst day of my life
 4. C’mon
 5. All the lies about me
 6. Miss you
 7. Love songs ain’t for us
 8. I’ll be yours
 9. You’ll never meet anyone like me again
 10. That girl
 11. Lonely still
 12. Baby steps
 13. Amy shark

Redan på Love monster handlade det om högst personliga texter för Amy Shark. Det gör det även på Cry forever. Ja, detta är de mest personliga låtarna som hon någonsin har gjort. Hon förpackar sina låtar i något lugnt indiepop/alternativ pop-format så det är inte den där klassiska radiopopen.

På Love monster hade Amy Shark med sig Blink-182:s Mark Hoppus som gästartist på Psycho. Denna gång har hon med sig Travis BarkerC’mon.

Det blir ytterligare att samarbete med en annan artist på albumet. Det är country-legendaren Keith Urban som finns med på Love songs ain’t for us där dessutom Ed Sheeran hjälpte till med att skriva låten.

Det är onekligen två himla bra låtar, men trots det så är det andra låtar som sticker ut ännu mer.

En av dem är All the lies about me. Amy Shark gör en låt när hon är som mest nedbruten och ledsen. Hon gör en låt om hur jobbigt det är att få höra saker om sig själv som helt enkelt inte är sanna.

Låten Amy Shark är helt enkelt en låt om Amy Shark. Det är hennes historia. Kan det bli mer personligt?

You’ll never meet anyone like me again är även det en fantastisk låt. Hela plattan består av lugnare låtar eller låtar som går i ett mellantempo så det är knappast något för fredagsfesten, men den fungerar grymt bra till fredagsmyset.

Med Cry wolf växte verkligen Amy Shark från att ha varit en spännande artist till att vara en artist där man vill höra varenda låt som hon släpper.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Äntligen en ny soloplatta med Robin McAuley

Nästa inlägg

Snacka om att vara sist på bollen ... The Weeknd!

Senaste om Amy Shark