Manic Street Preachers samlar ihop några fina covers

Manic Street Preachers har gjort en del covers genom åren.

Här samlar de ihop dem och ger oss albumet Sleep next to plastic (Exclusives).

3/5

Artist:
MANIC STREET PREACHERS
Albumtitel:
SLEEP NEXT TO PLASTIC (EXCLUSIVES)
År:
2022
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
SONY MUSIC

Alltså, det där med covers … jag har alltid älskat det. Det har varit hur kul som helst att få höra sina favoritartister göra om andras låtar på sitt eget sätt.

Sedan kom pandemin och plötsligt skulle alla göra det. Då var det inte lika kul längre. Efter 12-18 månader där man överöstes med covers från alla håll och kanter blev det helt enkelt för mycket – även om Green DayBillie Joe Armstrongs versioner var lysande.

Nu är det i alla fall Manic Street Preachers, med James Dean Bradfield i spetsen, som har satt ihop en coversplatta och de har samlat ihop det de har gjort genom åren – här finns en del inspelningar som de trodde var förlorade – plus att det finns något nytt också.

Det är lite kul att se vilka låtar – de har valt låtar som de lyssnade på när de växte upp – som finns med här. Manic Street Preachers har bland annat med Madonnas gamla hit Borderline som de spelade in enbart för den här samlingen.

 1. Borderline
 2. Jeans not happening
 3. (Feels like) Heaven (Live at the BBC)
 4. Pennyroyal tea (Live at the BBC)
 5. Let’s stay together (Live at the BBC)
 6. Vision blurred
 7. Wake up alone
 8. Bright eyes
 9. In between days (Live at the BBC)
 10. Sweet child o’ mine (Live at Cardiff Castle)
 11. All or nothing (Live at the BBC)
 12. Bring on the dancing horses (Live at the BBC)
 13. Under my wheels (Live at the BBC)
 14. The instrumental
 15. Summer wind (Live at the BBC)
 16. Endless plain of fortune
 17. Primitive painters

Det är väl knappast den bästa samling med låtar som Manic Street Preachers har gjort, men här finns några lika sköna som oväntade låtar som de har lagt sin hand på.

Den första som jag hoppade på var (Feels like) Heaven. Det är en gammal synthpoplåt som släpptes under den första delen av 1980-talet av Fiction Factory – och den tillhör mina absoluta favoriter från det årtiondet så det är hur kul som helst att för höra Manics göra den. De gör den på sitt eget sätt och det är dessutom himla bra.

Här finns även Bring on the dancing horses som Echo & The Bunnymen skickade ut på 1980-talet – och den är hur härlig som helst att få höra genom Manic Street Preachers-filtret. Redan nämnda Borderline sticker också ut. Den gamla popdängan fungerar väldigt bra här också.

Jean’s not happening är en annan låt som släpptes under 1980-talet och då av The Pale Fountains. Manic Street Preachers tar omhand den väl. Det gör de även med Art Garfunkels klassiker Bright eyes som släpptes under slutet av 1970-talet. Den låter annorlunda här, men det är fortfarande magi med den suveräna låten.

The intrumental (The June Brides) bjuder på ett härligt snabbt sound och man fastnar snabbt i den låten … En annan låt sticker ut lite extra och det är Manics version av Guns N’ Roses Sweet child o’ mine. Den här liveversionen är hur härlig som helst.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Äntligen! The Interrupters är tillbaka!

Nästa inlägg

Med kraften hos gamle åskguden själv

Senaste om Manic Street Preachers