Glöd, själ och hjärta med Rag’n’Bone Man

Mannen med den stora rösten är tillbaka.

Rag’n’Bone Man är tillbaka med en riktigt vass platta i Life by misadventure.

4/5

Artist:
RAG’N’BONE MAN
Albumtitel:
LIFE BY MISADVENTURE
År:
2021
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
SONY MUSIC

Den brittiske singer-songwritern Rag’n’Bone Man (Rory Graham) slog igenom med dunder och brak med låten Human 2016.

Han släppte sedan sin debutplatta, som fick samma namn, året efter och han visade att han var så mycket mer än en låt.

Nu är det dags för Rag’n’Bone Man att släppa album nummer två – och den som gillade debuten lär gilla detta.

 1. Fireflies
 2. Breath in me
 3. Fall in love again
 4. Talking to myself
 5. Anywhere away from here
 6. Alone
 7. Crossfire
 8. All you ever wanted
 9. Changing of the guard
 10. Somewhere along the way
 11. Time will only tell
 12. Lightyears
 13. Party’s over
 14. Old habits

Det här soundet som Rag’n’Bone Man ligger inne med är så brutalt skönt. Det är ett sådant där sound som kommer att leva vidare i generationer. Det är odödlig musik.

Det är modernt och klassiskt, det är soul, blues, pop, gospel och rock som Rag’n’Bone Man blandar på sitt sätt. Sedan är det en väldigt viktig sak till. Ja, det är väl det som är Rag’n’Bone Man: Baryton-rösten.

Jag har tidigare jämfört Rag’n’Bone Man med Andrew Strongs musik i filmen The Commitments, Joe Cocker och Muddy Waters. De likheterna fungerar fortfarande.

Denna gång hade Rag’n’Bone Man hade rest till Nashville för att skriva låtarna och spela in albumet. Pandemin slog dock till och planerna höll väl inte fullt ut. Fast det är fortfarande Rag’n’Bone Mans signatursound vi får rakt igenom på det här albumet.

Det är helt klart mest lugna låtar här. Ni vet, sådana där lugna låtar som man älskar att dra i gång när mörkret fallet … och Rag’n’Bone Man gör det så jävla bra!

Det börjar med Fireflies och fortsätter med Breath me in. Sedan rullar det bara på. Låt efter låt gör Rag’n’Bone Man med en jäkla känsla och det blir bättre för varje lyssning.

Topp tre? Duetten tillsammans med P!nk, Anywhere away from here, är ren och skär magi. Känslan in Fall in love again skojar man inte bort, fast det gör man inte heller med Alone där det dessutom finns en härlig kör.

Sedan finns den lite mer fartfyllda All you ever wanted som bryter av de lugna låtarna. En annan fartfylld låt, Crossfire, kommer också att spelas flitigt – fast det kommer fler låtar att göra. Life by misadventure är en urstark platta.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Reach bjuder på ett nytt sound - igen

Nästa inlägg

På väg hemåt bluestrakter

Senaste om Rag'n'Bone Man