Äntligen! The Interrupters är tillbaka!

Under covid-19-pandemin släppte ta mig tusan varenda artist en ny platta.

Utom The Interrupters då.

Fram tills nu.

Äntligen får vi In the wild!

5/5

Artist:
THE INTERRUPTERS
Albumtitel:
IN THE WILD
År:
2022
Genre:
SKA, PUNK
Skivbolag:
HELLCAT RECORDS

Det var sommaren 2018 som The Interrupters släppte det magiska albumet Fight the good fight – där bland annat den fantastiska She’s kerosene finns med.

Albumet har spelats mer än ofta, men det är som vanligt. Efter något år så börjar man sukta efter mer och man vill ha nya låtar. The Interrupters verkade dock inte vara lika sugna på det utan det amerikanska skabandet lät oss hållas.

Ja, de lät oss hållas så länge att man nästan började tröttna – alla band släppte ju ny musik under pandemin, men inte The Interupters. Det kan faktiskt ha gått så långt att jag vid något tillfälle svor över dem … jag ville ju ha en ny She’s kerosene! Jag ville ha den för flera år sedan.

 • The Interrupters (2014)
 • Say it out loud (2016)
 • Fight the good fight (2018)
 • In the wild (2022)

Nu är i alla fall In the wild här och The InterruptersAimee Interrupter, Kevin Bivona, Justin Bivona och Jesse Bivona – bjuder på en sylvass skapunkplatta där det blir 14 låtar.

 1. Anything was better
 2. As we live
 3. Raised by wolves
 4. In the mirror
 5. Kiss the ground
 6. Jailbird
 7. The hard way
 8. My heart
 9. Let ’em go
 10. Worst for me
 11. Burdens
 12. Love never dies
 13. Afterthought
 14. Alien

Det är onekligen något speciellt med The Interrupters. Så fort man drar i gång en låt med dem blir man på gott humör, energin som bandet har smittar av sig och det här skapunksoundet är rena giftet – och det svänger som tusan!

På succéalbumet Fight the good fight hade The Interrupters med sig Tim Armstrong i producentstolen. På grund av pandemin fungerade det inte denna gång och i stället är det gitarristen Kevin Bivona som fick ta den rollen – och han har gjort det på ett utmärkt sätt.

Och albumet är fullmatat med skapunkhits. Här finns låtar som gör att höften börjar röra sig trots att det värker bara man tänker på att göra en fällknivsrörelse (som Thåström gör varenda gång han spelar live).

Albumet kickar i gång med Anything was better och det lär bli en livefavorit. Här finns handklapp, fotstampsgung och en grym refräng.

As we live tillhör kanske inte favoriterna, men det är lite kul att The Interrupters har med sig såväl Tim Armstrong som Rhoda Dakar och det låter inte så lite The Specials över den låten.

Annars är det Raised by wolves, In the mirror, Jailbird, The hard way, Worst for me och Afterthought som är temperaturhöjare denna gång. Det där är skapunkgodis hela vägen – och varenda låt hämtar in fem plus i betyg. Det svänger som tusan och Aimee Interrupters småhesa röst är så grymt härlig till detta. Den som gillade The Interupters förra platta lär älska dessa låtar.

Kiss the ground är en annan riktigt skön låt och här blir det mycket reggae. Ja, det är väl reggae rakt av och det där gunget … oj, så skönt! Burdens, där Alex Déser och Greg Lee finns med, och Love never dies, där The Skints finns med, är även det reggae som gör sig hur bra som helst i sommarnatten.

Alien måste också nämnas. Det är väl det närmaste en ballad som The Interrupters kan komma och det låter inte som något som de har gjort tidigare. Det är grymt kul att höra The Interrupters på detta sätt också. Det låter mer radiopop än skapunk över dem här …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Succén allt större för Gathering Of Kings

Nästa inlägg

Manic Street Preachers samlar ihop några fina covers

Senaste om The Interrupters