4/5
Artist:
Tony Hadley
Album:
Talking to the moon
År:
2018
Genre:
Pop
Bolag:
Moonstone Music

Tony Hadley släpper en skön soloplatta

Tony Hadley lämnade Spandau Ballet förra året.

Nu ger sångaren ut en soloplatta – hans första riktiga på över 25 år och visst tusan låter det väldigt bra.

Tony Hadley och Spandau Ballet slog igenom stort under 1980-talet och deras new wave-musik spelades mest överallt. Vem har inte sjungit med till låtar som Through the barricades, Gold, True, Only when you leave, To cut a long story short eller I’ll fly for you?

Spandau Ballet splittrades dock 1990 och då gav Hadley ut sitt solodebutalbum The state of play. Efter ett nästan 20 år långt uppehåll återförenades Spandau Ballet 2009, men 2017 lämnade Hadley bandet.

Som soloartist har Hadley förutom debuten även gjort den självbetitlade plattan Tony Hadley (1997) som innehöll covers och några egengjorda låtar. Han har även gjort jazz/swing-albumet Passing strangers (2006) och julalbumet The Christmas album (2015). De där räknar jag inte riktigt in som ”riktiga” plattor. Det är mer att Hadley har lite roligt och provar på lite annorlunda grejer.

2018 får vi återigen den riktiga Tony Hadley. Det är pop/new wave när han ger oss plattan Talking to the moon.

 1. Take back everything
 2. Tonight belongs to us
 3. Skin deep
 4. How I feel about you
 5. Delirious
 6. Unwanted
 7. Accident waiting to happen
 8. Killer blow
 9. Oblivion
 10. Every time
 11. What am I?

När det är Tony Hadley så går det liksom inte komma ifrån Spandau Ballet. Det är ju ändå han som alltid har varit det bandets röst och även när han nu kör vidare som soloartist så är det Spandau Ballet som man tänker på.

Det råder dock ingen tvekan, Hadley klarar sig bra utan de andra i bandet. Talking to the moon är en väldigt stark platta och på låtarna får vi såväl pop som new wave som poprock. Sedan är det Hadleys röst. Det är klass på något sätt och varje gång han kör en låt så blir det magi.

Här finns givetvis några smäktande ballader där Hadley fullkomligt briljerar. Det är dock låtar som kan kräva några lyssningar. Man behöver verkligen låta plattan snurra på några varv för att man ska uppskatta låtarna.

Bästa spåren? Unwanted, Take back everything, Tonight Belongs to you, Skin deep (som är en gammal låt och ett samarbete mellan Hadley och Go West), Unwanted och Every time.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Daltreys första soloalbum på 26 år

Nästa inlägg

Nu kommer Amy Sharks genombrott!