4/5
Artist:
Universe Infinity
Album:
Rock is alive
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Pride & Joy Musi

Universe Infinity visar att rocken lever!

Universe lades ned 1988.

Men nu har bandet återuppstått. De har gjort det som Universe Infinity – och vi får plattan Rock is alive.

Historien om Universe går tillbaka till 1982. Det var då det melodiösa hårdrocksbandet bildades i Upplands Väsby där det mesta handlade om rock ’n’ roll på den tiden.

Gitarristen Michael Kling var en av bandets grundare. Han fick med sig basisten Hasse Hagman, som hade spelat med Joey Tempests första band, samt trummisen Anders Wetterström och gitarristen Per Nilsson. Bandet kompletterades av Fredrik Kriström på keyboard och sångaren Kjell Wallen.

Bandet splittrades under slutet av 1980-talet, men under 2002 hörde Per Nilsson av sig till de gamla bandmedlemmarna och kollade om de ville spela igen. Det gjorde de och för första gången på 14 år var bandet samlat igen.

De kände att deras gamla låtar fortfarande fungerade och att det fanns något där. Därför bestämde de sig för att de skulle göra ytterligare ett album. Det dröjde dock till 2018 – och med en ny sångare i Andreas Eklund – men nu finns plattan Rock is alive ute.

  1. Start give all your love
  2. Catch of my life
  3. Companys coming
  4. She can’t get enough
  5. Red submarines
  6. Born in flames
  7. Rock is alive
  8. We were just dancing
  9. Lady Luck
  10. Streets of hate

Det här är ett bra album med en samling låtar som hyllar rockmusiken från 1970- och 1980-talet. Det är melodiös hårdrock som har allt det man vill ha när man drar i gång en sådan platta. Det är feta refränger, snygga krokar och sköna riff. Ja, allt det där klassiska.

Det är en jämnbra platta där alla låtar går hem utan minsta tvekan. Låt efter låt är bra så det är bara till att dra i gång det här sköna rockalbumet.

Universe Infinity

Michael Kling (gitarr)

Andreas Eklund (sång)

Hasse Hagman (bas)

Freddy Kriström (keyboard)

Anders Wetterström (trummor)

Per Nilsson (gitarr)

Plattan släpps i morgon den 13 april.

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En purfärsk blixterskön indierockpärla!

Nästa inlägg

Stray Bullets - sleazerock från Italien