Det blir fullt pådrag på nya plattan med Cheap Stuff

Cheap Stuff har själva sagt ”Sometimes we suck, sometimes we rock”.

Oklart om man håller med på det första – för den nya plattan Kings & pawns rockar som fan!

4/5

Artist:
CHEAP STUFF
Album:
KINGS & PAWNS
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
CONTRA RECORDS

Det Dresden-baserade bandet har levererat punkrock i över 20 år. Nu är det dags för Cheap Stuffs tredje fullängdare: Kings & pawns.

 1. Release the beast
 2. Good girls good boys
 3. Join the black cats
 4. Fools radio
 5. Ask for more
 6. Hello black heart
 7. What daddy says
 8. The struggle
 9. Ancient swords
 10. Kings and pawns
 11. Holidays on Mars
 12. The truth
 13. Until the morning knocks

Detta är punkrock där Cheap Stuff öser på från början till slut. Det finns inga möjligheter till att kompromissea. Cheap Stuff kör bara på och ger oss låtar om personliga problem, om livets upp- och nedgångar, om den överdrivna konsumtionen och inte minst om hopp om bättre dagar.

Cheap Stuff har också bjudit in en del gästmusiker från band som Oxymoron, Minus Hope, Big Bullet Allstars och Bobby Pins And The Saloon Soldiers, för att nämna några, som medverkar på albumet.

Då blir det ett jävla drag, men det fina med Cheap Stuff är att det blir inte bara stökigt och skrikigt. Det finns absolut en del av den varan, men det blir hela tiden melodiöst fast det kan väl dock knappast kallas för någon skön sommarpunk.

Detta är i stället riktigt fett och argt – och Cheap Stuff släpper lös besten redan i förstaspåret och efter det är det kört. Det går inte att stoppa detta gänget förrän morgonen knockar en …

Topp tre? Good girls good boys, som har lite ska-känsla, Ancient swords och Ask for more.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Five Finger Death Punch släpper nytt: F8

Nästa inlägg

The Victim har aldrig låtit bättre än han gör nu