En fet rock ’n’ roll-pärla från Black Ink River

Under 2018 släppte Blank Ink River debutplattan Headstrong.

Nu är det svenska rockbandet tillbaka med ny musik.

Vi får en riktigt härligt fet rock ’n’ roll-pärla i No no no.

4/5

Artist:
BLACK INK RIVER
Albumtitel:
NO NO NO (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
GMR MUSIC GROUP

Har du lyssnat på debutplattan så vet du vad det är som väntar när man drar i gång Black Ink River.

Det är rock ’n’ roll.

Det är fet rock ’n’ roll.

Det är fet rock ’n’ roll där det även finns plats för blues.

Det är vintage rock ’n’ roll och visst hör man att de har influenser från legendariska band som Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath och Jimi Hendrix.

Black Ink River låter dock inte bara vintage. Det låter fräscht och nytt.

No no no kickar i gång med trummor och ett grymt skönt gitarrsolo. Sedan känns det som om hela rummet gungar i gång … det är ett jäkla skönt sound som Black Ink River återigen bjuder på. När sedan sångaren Daniel Wahlström drar i gång så är det bara till att bocka av en ny kanonlåt från det här Västeråsbandet samtidigt som man mest tänker no no no!

Om man jämför med debutplattan så kanske att detta känna ytterligare lite fetare – och det där gitarrsolot i låten bara förstärker den tanken. Låtfan växer dessutom hela tiden och den är sjukt smittsam och man vill bara ha mer och mer och mer. Sedan gör det ju absolut ingenting att det svänger som tusan.

Singeln är hämtad från Blank Inks River kommande platta som släpps senare under året. Det blir album nummer två från dem.

Vi har verkligen blivit kommit tillsammans som ett band den här gången, skrivit låtar tillsammans och utforskat nya idéer i studion och den här låten är inget undantag. No no no är ett perfekt exempel på alla våra preferenser har svetsats samman och vi är övertygade om att detta är ett bra val som en introduktion för vårt kommande album, det är en rättvis representation av vårt sound.

Black Ink River

No no no släpptes den 30 april.

Black Ink River
Daniel Wahlström
(sång)
Bosse Karlsson (gitarr)
Anders Modd (bas)
Roger Johannessen (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det doftar 1980-tal över Gustafs Dagar

Nästa inlägg

En ny finfin singel från Black Paisley

Senaste om Black Ink River