Det doftar 1980-tal över Gustafs Dagar

För någon vecka sedan släppte Gustafs Dagar en ny singel.

Det är en popdänga som det doftar 1980-tal över – och nu är det Johanna Lindqvist som stjäl showen …

4/5

Artist:
GUSTAFS DAGAR
Albumtitel:
EN GAMMAL BIL (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
GUSTAFS DAGAR

Gustafs Dagar bjuder på en glad låt i En gammal bil. Foto: Pressbild

Alltså, Gustafs Dagar … det här bandet är jäkligt spännande. Varenda släpp de bjuder på är bra.

De framkallar onekligen en hel del nostalgi och man blir gång på gång påmind om klassiska band som Pontus & Amerikanerna och Jumper när man drar i gång detta. Nu låter de ju inte exakt så, men det är de vibbarna man får och med tanke på att man lyssnade sjukt mycket på dem för drygt 20 år sedan så är det väl klart att man får någon skön känsla i kroppen även när Gustafs Dagar får ta över stereon där hemma.

Man blir fasiken glad från topp till tå!

Man blev det redan för några veckor sedan när Gustas Dagar gav oss singeln Clowneliten som är synthig svensk pop/indiepop-dänga.

Nu är det dags att få in lite vårkänslor i kroppen. Det är dags för Gustafs Dagar att skicka ut En gammal bil.

En gammal bil handlar om att vara på väg. Kanske mot en gammal kärlek någonstans långt, långt bort? Det kan låta töntigt, men blir hopplöst medryckande. Jag tycker det är så härligt när glatt bara får vara glatt.

Gustaf Anderson

Det är en riktig skön svensk poplåt som Gustafs Dagar skickar ut. Man känner verkligen att man vill ge sig ut. Man vill verkligen bara sätta sig i den gamla bilen och drar i väg utan något som helst mål.

Det blir så när Gustafs Dagar ger oss blås, sköna melodier och en finfin medryckande refräng. Fast denna gång är det inte Gustaf Anderson eller Erik Urbán som ser till att ögonen börjar snurra. Det är bandets tredje sångare Johanna Lindqvist som denna gång ser till så att allting lyfter. När hon kommer in och tar tag i saker och ting så händer det grejer i låten som har ett tydligt stänk av 1980-tal.

Det är som producenten och trummisen Simon Selsfors säger: ”Det låter som när 2020-tal vill vara 1980-tal, som i sin tur vill vara 1950-tal. En pastisch på en pastisch.”

Här är de som medverkar på En gammal bil:

  • Gustaf Anderson (sång, gitarr)
  • Johanna Lindqvist (sång)
  • Erik Urbán (sång)
  • Rickard Peters (gitarr)
  • Ludvig Blomgren (gitarr)
  • David Löveborn (bas)
  • Carl Nygren (keyboards)
  • Simon Selsfors (trummor, keyboards)
  • Calle Stenman (trumpet)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Gathering Of Kings - lika bra nu som på debuten

Nästa inlägg

En fet rock 'n' roll-pärla från Black Ink River

Senaste om Gustafs Dagar