Gustafs Dagar - Större Än Såhär

Kan Gustafs Dagar ha gjort årets sommarplåga?

Varför inte testa lite ny svensk musik där det bjuds på blås, piano och gitarrer?

Då är det Gustafs Dagars nya EP, Större än såhär, du ska dra i gång.

4/5

Artist:
GUSTAFS DAGAR
Album:
STÖRRE ÄN SÅHÄR (EP)
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
GUSTAFS DAGAR

Sedan starten 2015 har sångaren och låtskrivaren Gustaf Anderson velat skildra ungdomens alla fram- och baksidor, allt från kärleksfulla vårnätter till baksmällor och självmordsförsök.

Det var dock bara för några månader sedan som Anderson valde att satsa lite mer på musiken och gick då ned i tid på jobbet som kommunikatör.

Gustafs Dagar
Gustafs Dagar är aktuella med EP:n Större Än Såhär Foto: Niclas Eriksson

Vårt fokus handlar om att skapa svängig musik och samtidigt lyfta ämnen som bostadsbrist, könstillhörighet och psykisk ohälsa. Det blir mer svårsmält rent textmässigt, men vi kompenserar det med blås och rock ’n’ roll.

På Större än såhär ger Gustafs Dagar oss sex låtar:

  1. Blåljus & sirén
  2. Skokartong
  3. Vem e jag
  4. Rosen
  5. Dandy
  6. Skräddarställning

Det är några riktigt sköna svenska poplåtar som Stockholmsbandet Gustafs Dagar ger oss. Det är både bakåtlutande och dansant och man fastnar direkt i Blåljus & sirén. Inte minst så är det blåset som ser till att ögonbrynen hamnar någon centimeter högre upp. Det är riktigt skönt, alltså!

Skokartong är en annan riktig skön låt som det doftar en del sommar över. Inte minst när man får textrader som ”Det var något jag aldrig förstod // Hur vi skulle leva lyckliga nu // Visa mig att världen är god // Jag vill bara dansa och le”. På något sätt blir man glad av det här. Man blir glad av att få sjunga skokartong.

Låten är också med i Sveriges Radios tävling P4 Nästa. Det skulle knappast förvåna om Skokartong blir en svensk sommarplåga.

Nästa låt som man fastnar vid är Rosen. Även det en låt som lär spelas var och varannan dag under sommaren. Det börjar soft, skönt och somrigt. Sedan trycker Gustafs Dagar i gång det lite mer och vips så sitter man och gungar med och har en låt som bara måste vara med på sommarlistan …

Gustafs Dagar
Gustaf Anderson (sång, gitarr)
Johanna Lindqvist (sång)
Erik Urbán (sång)
Calle Stenman (trumpet)
Carl Nygren (piano)
Ludvig Blomgren (gitarr)
Rickard Peters (gitarr)
David Löveborn (bas)
Simon Selsfors (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

DeWolff - Live & Outta Sight II NY
Föregående inlägg

DeWolff är tillbaka med full kraft

Corey Hart - Dreaming Time Again
Nästa inlägg

En oväntad comeback av Corey Hart

Senaste om Gustafs Dagar