Titus Andronicus vrider till det igen …

Under 2018 släppte Titus Andronicus plattan A productive cough.

Nu är de tillbaka med uppföljaren och man kan väl kalla det här för en revansch som heter duga …

4/5

Artist:
TITUS ANDRONICUS
Album:
AN OBELISK
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
MERGE RECORDS

A productive cough är tyvärr ingenting som går hem för en annan. Det är en platta som går i det akustiska spåret. Det är till och med en småtråkig platta så den fick inte så mycket till chans här hemma om man ska vara ärlig.

När Titus Andronicus nu släpper An obelisk, som blir bandets sjätte fullängdare, så låter det helt annorlunda. Nu får vi rock ’n’ roll. Vi får stökig och fartfylld punkrock.

  1. Just like ringing a bell
  2. Troubleman unlimited
  3. (I blame) Society
  4. My body and me
  5. Hey ma
  6. Beneath the boot
  7. On the street
  8. Within the gravitron
  9. The lion inside
  10. Tumult around the world

För att göra An obelisk valde Titus Andronicus att arbeta med den smått legendariske producenten och rockaren Bob Mould (Hüsker Dü, Sugar). Det var minst sagt ett klokt val för frågan är om Titus Andronicus någonsin har låtit bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Så här säger sångaren Patrick Stickles om Bob Mould:

He has often zigged when he was expected to zag, but the consistent excellence of his output has earned him the unconditional trust of his audience. What more could you want than that?

Det blir en platta utan krusiduller. Det är mest stökig och melodiös rakt på-punk som de levererar. Fast enligt Stickles så är det snarare en platta om punk.

Det är också en platta, som spelades in under sex dagar i Steve Albinis Electrical Audio studio i Chicago, som snurrar i mål på 38 minuter.

Visst vill man kalla det här för en återgång till rötterna, men det stämmer inte riktigt. Snarare är det så att Titus Andronicus har valt att gå tillbaka till rötterna, men sedan har de tagit några kliv framåt.

Då finns det gott om bra låtar att dra i gång, men en sak som man absolut inte får missa är säckpipan i Hey ma!

Titus Andronicus
Patrick Stickles (sång)
Liam Betson (gitarr)
R.J. Gordon (bas)
Chris Wilson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mackan n Matthew bjuder på en pärla till singel

Nästa inlägg

Käftsmäll bjuder på käftsmäll nummer 2