Mackan n Matthew bjuder på en pärla till singel

Mackan n Matthew är tillbaka med en ny singel.

Och för den som gillar svensk pop/vispop lär det här vara en liten pärla som lär få smilbanden.

Vi får Drömmar.

4/5

Artist:
MACKAN N MATTHEW
Album:
DRÖMMAR (SINGEL)
År:
2019

Genre:
POP

Skivbolag:
MACKAN N MATTHEW

Mackan n Matthew är aktuellt med en ny singel. Foto: Pressbild

Boråsbandet Mackan n Matthew består huvudsakligen av de två syskonparen Anna Claesson och Marcus Claesson samt Mattias Palm och Daniel Palm. När de ställer sig på livescenen tar de dessutom in två vänner som kompar och tillför en extra dimension.

Bandet bildades när barndomsvännerna Marcus Claesson och Mattias Palm började musicera tillsammans, mest på skoj, under gymnasietiden. Det där växte dock och så småningom skrevs det mer och mer egen musik. När deras syskon dessutom var musikintresserade så föll det sig naturligt att de också hoppade in i Mackan n Matthew 2015.

Sedan dess har de spelat flitigt på allt från caféer och festivaler till nattklubbar och stadsfester. De har också släppt en del singlar och 2018 släpptes EP:n Genom brott.

Så här skriver Anna Claesson i ett mejl:

Musiken och låtarna kan beskrivas som svensk pop/vispop och kännetecknas av stort fokus på lyrik och budskap, ofta framställt på ett poetiskt sätt.

Nu är det alltså dags för en ny singel – och Drömmar är en väldigt vacker vispoplåt. Anna Claessons röst och det där pianot alltså … man fastnar direkt. Det är så fint att man ryser. Det är också en låt som fastnar redan vid första lyssningen, men sedan bara växer och växer den.

Det Mackan n Matthew har gjort tidigare har varit bra, men det här är något alldeles extra. Det är en låt om tro, hopp, tvivel och allt däremellan.

Och det kommer mer från Mackan n Matthew. Drömmar är den första av två sommarsinglar från bandet.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Red Fuze är tillbaka med en smäll!

Nästa inlägg

Titus Andronicus vrider till det igen ...