Purser Deverill - Square One
4/5
Artist:
Purser Deverill
Album:
Square one
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Mighty Music

Ett härligt progressivt rockalbum av Purser Deverill

Tidigare medlemmar i Tygers Of Pan Tang är tillbaka med ny musik.

De är tillbaka som Purser Deverill.

Och vi får debutplattan Square one.

Det är Fred Purser och Jon Deverill som har slagit sina påsar samman för att bilda ett nytt rockband: Purser Deverill.

När de nu skickar ut sin första platta så är det dock en platta som har varit på gång länge. Ja, den har väl varit på gång att göras under en sisådär 30 år … Det har väl varit på gång sedan de båda hade lämnat metalbandet Tygers Of Pan Tang som gitarristen Sykes lämnade redan 1982 och sångaren Deverill lämnade fem år senare när bandet, som dock var tillbaka 1999, splittrades.

Vi får tio låtar på Square one:

  1. Square one
  2. Hypnotise
  3. Travel the world
  4. Beat them join them
  5. Make it true
  6. With you
  7. Factor X
  8. Captured in freefall – lost in space
  9. Darkest cloud
  10. Apocalypse then

Purser Deverill, som är glada för band som Pink Floyd, Queen och Led Zeppelin, ger oss en progressiv rockplatta. Det är dock ganska enkelt att ta in. Det är inte för progressivt om man kan säga så. Det är såväl progressivt som klassiskt melodiöst.

Vi får både snygga keyboardslingor och ett härligt gitarrlirande som ett härligt gung och och sköna refränger. Det börjar redan på titelspåret och sedan sitter man fast i Purser Deverills grepp tills sistaspåret Apocalypse then har gått i mål.

Bästa spåret? Square one, Hypnotise och Factor X.

Square one släpptes i dag den 14 december.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Prey Drive - Once More With Feeling
Föregående inlägg

Nu finns Prey Drives debutalbum ute

Junior Brielle - Love
Nästa inlägg

Suveränt som vanligt av Junior Brielle