Mer härlig indiepop från Two Year Vacation

Mitt under covid-19-pandemin klev Two Year Vacation in i studion.

Där gjorde de låtar av allt som hade inspirerat dem under pandemin – och här är resultatet av inspelningarna.

4/5

Artist:
TWO YEAR VACATION
Albumtitel:
GETTING INTO REAL ESTATE (EP)
År:
2021
Genre:
INDIE
Skivbolag:
CLOUDS HILL

Two Year Vacation, som bildades i Göteborg, släppte sitt debutalbum Slacker island under 2019. Året efter kom platta nummer två: Laundry day.

Och redan här är det alltså dags för mer härlig indiepop från det svenska bandet. Nu blir det EP:n Getting into real estate.

  1. What goes around
  2. Majored in broken hearts
  3. Wake up call
  4. Come over when you want

När de gjorde den här EP:n tillät de sig att drömma sig bort. Om att finnas i en värld där de inte behövde fundera på pengar. Det slutade med fyra låtar där de drömmer om musik med en cocktail i näven …

Two Year Vacation är ett band som verkar ha hur kul som helst tillsammans – och det smittar av av sig! Redan efter att ha hört de första 30 sekunderna av What goes around så sitter man och ler. Two Year Vacations indiepop är fylld av en feelgood-känsla!

Inte ens att de klev in i studion mitt under pandemin kunde förstöra det. Även om den har varat väldigt länge och restriktionerna låg kvar länge så har Two Year Vacation kvar sin feelgood-känsla – och vem vill inte smittas av det?

Och när man får en låt som Majored in broken hearts så är man helsåld. Refrängen är hur skön som helst … Sicken härligt catchig låt!

Wake up call och Come over when you want rundar sedan av EP:n och apropå cocktails så är verkligen den sistnämnda en låt som får en att börja sig drömma bort till palmer och något varmare land där det serveras någon iskall margarita.

Two Year Vacation
Jacob Ahlstrand
(sång)
Johan Magnusson (gitarr)
György Barocsai (bas)
Max Hessman (keyboard)
Alexander Göransson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Grunge-mästaren på ny solotripp

Nästa inlägg

Violet Cheri lyser upp mörkret med sin debutplatta

Senaste om Two Year Vacation