Härligt glad indiepop med Two Year Vacation

Varför inte dra i gång en indiepopplatta som får dig på gott humör?

Då är det Two Year Vacations nya album Laundry day som du ska ge några lyssningar.

4/5

Artist:
TWO YEAR VACATION
Albumtitel:
LAUNDRY DAY
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
CLOUDS HILL

Two Year Vacation släpper en ny platta. Foto: Pressbild

Two Year Vacation släppte sitt debutalbum Slacker island under 2019 då det dessutom blev spelningar i såväl Europa som USA. Trots ett hektiskt år hade Göteborgsbandet tid att göra nya låtar – och nu får vi album nummer två: Laundry day.

 1. Getaway
 2. Don’t know anybody else
 3. Stop making sense
 4. Tied up
 5. Keep calling
 6. Moving on from yesterday
 7. Laundry days
 8. Django
 9. Never been to Paris
 10. When I’m back alone
 11. You think you’re better than me

Det här är elva härliga indiepoplåtar. Det är radiovänligt, det fastnar direkt – och inte minst så blir man glad av att höra det. Two Year Vacation skickar ut en skön känsla med sina låtar och man får snabbt en feelgood-känsla där man mest glömmer bort all vardaglig tristess.

I stället för att ha en båltråkig tvättdag så tar man med sig en högtalare till tvättstugan och sjunger med till varenda låt på det här albumet bara för att glömma bort vad man skulle göra i världens tråkigaste rum …

”Med inspiration från de triviala vardagliga rutiner och aktiviteter som livet består av skapar de musik som fascinerande färdas i en blandning av italiensk disco, rock och karibisk kraut genom glada och lättsamma melodier insmorda i en tropisk atmosfär.”

Från pressmeddelandet inför albumsläppet

Det är dansvänliga och varma låtar, men det är också oerhört charmiga låtar – och det är väl därför som man får den här feelgood-känslan.

Topp tre? Getaway, Moving on from yesterday och Stop making sense.

Two Year Vacation
Anton Tuvesson
(sång)
Johan Magnusson (gitarr)
György Barocsai (bas)
Max Hessman (keyboard)
David Furbacken (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Som gjort för en allhelgonafest!

Nästa inlägg

Här är 2020 års soundtrack i postrockformat

Senaste om Two Year Vacation