Jonny Lindkvist tar plats i Gathering Of Kings

Gathering Of Kings är tillbaka med ny musik när de skickar ut singeln Moonlight.

Då blir det första gången som Jonny Lindkvist finns med på sång – och det fungerar alldeles strålande.

4/5

Artist:
GATHERING OF KINGS
Album:
MOONLIGHT (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
RN RECORDS

Debutplattan First mission från supergruppen Gathering Of Kings, där line-uperna varierar i de olika låtarna, var nästan osannolikt vass. Det melodiösa hårdrocksprojektet briljerade med sylvassa låtar plattan igenom.

När är det dags för singeln Moonlight att få se dagens ljus och det här är en låt som fastnar direkt. Det är melodiöst som fasiken och det är som vanligt en smittsamt bra refräng. Det är också lika sköna gitarriff som keyboardsslingor. Det är en väldigt bra låt – precis som väntat. Man får faktiskt lite Europe-vibbar från detta. Då handlar det inte om hur Europe låter i dag …

För sången – för första gången med Gathering Of Kings – står Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites).

Man måste ge låtskrivaren Victor Olsson ett erkännande också. Karln skriver ju kanonlåtar på löpande band! Ett erkännande förtjänar givetvis även initiativtagaren till projektet: Ron Dahlgren.

Moonlight släpps digitalt den 4 oktober.

Line-upen för Moonlight är:
Jonny Lindkvist (sång)
Victor Olsson (gitarr, keyboards, bakgrundssång)
Nalle Påhlsson (bass)
Efraim Larsson (trummor)
Apollo Papathanasio (bakgrundssång)
Alexander Frisborg (bakgrundssång)

På det kommande albumet – Discovery – medverkar bland annat Rick Altzi (Masterplan), Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites), Victor Olsson (Saffire), Nalle Påhlsson (Treat, Easy Action, Therion), Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind), Tobias Jansson (Saffire), Efraim Larsson (Rydell & Quick, Streamline), Jonas Källsbäck (The Night Flight Orchestra) och Alexander Frisborg (Helldog).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Avoid One Thing är tillbaka på bästa sätt!

Nästa inlägg

Dead Express ser till att höja ribban lite till ...

Senaste om Gathering Of Kings