Michael Monroe rockar vidare med One man gang

Plattan kom redan i oktober, men av någon anledning blev det inte så mycket till genomlyssning av Michael Monroes One man gang då.

Nu fanns det tid – och det är som vanligt en finfin platta som Monroe ger oss.

4/5

Artist:
MICHAEL MONROE
Album:
ONE MAN GANG
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SILVER LINING MUSIC

Finländaren Michael Monroe slog igenom tillsammans med glamrockbandet Hanoi Rocks som dock kastade in handduken för tio år sedan.

Monroe har kört vidare med en solokarriär och han har några kanonplattor bakom sig även om det kan vara lite ojämnt.

I oktober var det dags för One man gang.

 1. One man gang
 2. Last train to Tokyo
 3. Junk planet
 4. Midsummer nights
 5. The pitfalls of being an outsider
 6. Wasted years
 7. In the tall grass
 8. Black ties and red tape
 9. Hollywood paranoia
 10. Heaven is a free state
 11. Helsinki shakedown
 12. Low life in high places

Man kan väl konstatera att man missade något den där albumsläppdagen i oktober … för detta är en riktigt vass platta som är fullmatad med rock ’n’ roll-hits.

Det är titelspåret One man gang som får inleda den här rock ’n roll-festen. Det är ganska rakt på och man får lite punkvibbar. Sedan är det Last train to Tokyo som tar vid och det är en riktig höjdare. Det är melodiöst som fasiken. Det är en sjunga med-refräng och gitarrsoundet är hur skönt som helst … fast det är hela låten från början till slut.

Junk planet är även det en låt med punkvibbar som biter sig fast och det är väl inte helt fel att dra paralleller med Backyard Babies nya platta som också rockar på detta sätt.

På plattan finns också en låt som tar plats på listan över sommarlåtar: Midsummer nights. Refrängen är så somrig är man helst hade varit på en sandstrand i någon annan del av världen i dag. Varför inte på Maldiverna? Där kan det säkert behövas lite rock ’n’ roll.

Plattans absoluta höjdpunkt är The pitbulls of being an outsider där Monroe bland annat sjunger ”I don’t give a fuck if you don’t like me.” Det är ett jäkla gung och refrängen är makalös.

Monroe är dock inte alls klar med det. Här finns fler låtar som låter fantastiskt bra: Wasted years, In the tall grass och Helsinki shakedown.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt med The Dogs som håller liv i sin tradition

Nästa inlägg

Bad Radiator är något annat än Grace ...

Senaste om Michael Monroe