Ögruppen bjuder på en härlig sommardänga

Solen skiner och man börjar så smått drömma om sommaren som bara är någon månad bort.

Vad passar då bättre än att dra i gång DeLyttas Kapells sommardänga Rosalie?

4/5

Artist:
DELYTTASKAPELL
Albumtitel:
ROSALIE (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SHADOWGLOW MUSIC

För ett par år sedan började Johan Seige funder på om det inte kunde vara kul att dra i gång ett nytt kapell. Han kontaktade några andra musiker och det var ja, ja, ja på alla håll och kanter. DeLyttasKapell bildades 2019 och Gotland och Rosornas ö var ett band rikare.

2019 släppte de sin debutsingel Fri och ytterligare några månader sedan kom det återigen ny musik från DLK. Ryktet om bandet spred sig och det började hända grejer.

Då slog covid-19-pandemin till och hela underhållningsvärlden sattes på paus, men DeLyttasKapell fortsatte att släppa singlar – och nu är det alltså dags för ännu en.

DeLyttasKapell bjuder på en sommardänga. Foto: Hasse Tholin

Vi framför originalmusik. Skriven och skapad av oss. Enbart på Svenska. Och hur vi än beter oss har vi upptäckt att vad vi än tar tag i skapar vi tillsammans något som lutar sig mot blues, rock, rytm, rauk och gutiskt bondmull.

DeLyttasKapell

Vi får den härligt fartfyllda Rosalie – och man får en del vibbar från ett annat band som bildades på Gotalnd: Grymlings.

Det är en riktigt skön sommardänga. Det är ett härligt soft skönt gung samtidigt som DLK sjunger om Rosalie, om att packa bilen och åka mot en sommarscen, om att allt är gott och allt är bra och om att det doftar vin och sommarkväll.

Då fastnar man snabbt i detta samtidigt som man drömmer sig bort en månad eller två …

DeLyttasKapell berättar själva om Rosalies historia:

Två ackord slarvigt spelade i en obestämt slarvig rytm under en studioinspelning av en helt annan låt.
Ackorden och rytmen upprepades några dagar efter studiosesionen, denna gång i replokalen. Ett jam tog fart och slutade inte förrän låten var ett faktum.
Inget skrivande, inget ackordsfunderande: ’Vi lirade och slutade inte förrän låten vaggats på plats.’
Texten handlar om bandet, spelningar, en skön sommarkväll, en utomhusscen. Grillade smörgåsar, vin och vatten, öl och lime. Gotland, syrsor, solen som sänker sig bakom ett änge medan musiken från DeLyttasKapell fyller atmosfären.
Rosalie finns. Hon är en mix av flera personer. Sådana som törs ta av sig skorna och dansa i gräset. Som vågar boka band trots riskerna med utebliven publik eller regn. Som vill bjuda folk på underhållning. Som brinner för något och vågar mata elden.
Allt är gott, allt är bra, hos Rosalie!”

DeLyttasKapell
Johan Seige
(sång, gitarr)
Pontus Nordborg (gitarr)
Hasse Tholin (bas)
Göran Westerlind (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Heavy metal med Mindless Sinner

Nästa inlägg

Blå melankoli från en mästare