Heavy metal med Mindless Sinner

Mindless Sinner var en vit fläck på kartan för mig till Patrik Leijen på TPL Records bidrog till min upplysning för 10-15 år sedan.

Linköpings stoltheter bildades 1981 och har mot alla odds lyckats komma tillbaka i nära nog original med den mest klassiska sättningen sedan 2014.

3/5

Artist:
MINDLESS SINNER
Albumtitel:
TURN ON THE POWER
År
2021/1986
Genre:
HEAVY METAL
Skivbolag:
PURE STEEL RECORDS

Turn on the power släpptes 1986 på historiska Web Records och samma gäng hänger i än i dag; Christer Göransson, sång, Magnus Danneblad, gitarr, Jerker Edman, gitarr, Christer Carlsson, bas, och Tommy Viktorsson, trummor.

  1. We Go Together
  2. I´m Gonna (Have Some Fun)
  3. Turn On the Power
  4. Live and Die
  5. Left Out On My Own
  6. Here She Comes Again
  7. Standing On the Stage
  8. Voice of the Doomed
  9. Tears of Pain

Inledande We go together är i mina ögon bandets The final countdown och att bara lyssna på den medför att dina jeans blir till spandex. I’m gonna (have some fun) är ogenerad hedonism i trallform och titellåten gör ingen besviken. Live and die är en obekymrad avhandling av livets realiteter så som bara svensk hårdrock kunde framställa den 1986.

Skivan mojnar tyvärr efter den låten, men nog borde det ha blivit ett trevligt kontrakt efter denna uppvisning! Det blev det dock inte, men jag spår att massor kommer att se bandet senast under 2022. Det beror inte på att de kommer att vara förband till Tygers Of Pan Tang i Norra Hammar, utan på att de kommer att värma upp publiken åt Judas Priest i Saab Arena i Linköping när corona så medger.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kärlek, uppbrott och lite självömkan med Stengård

Nästa inlägg

Ögruppen bjuder på en härlig sommardänga

Senaste om Mindless Sinner