Hårdrock som korsas med Modern Talking

Det är en intressant idé att ta finsk melodiös hårdrock och korsa den med tyska 1980-tals-eurodiscoduon Modern Talking.

3/5

Artist:
RECKLESS LOVE
Albumtitel:
TURBORIDER
År:
2022
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
AFM RECORDS

Finska Reckless Love släppte sin första fullängdare 2010 och på den medverkar också Olli Herman, sång, Pepe, gitarr, Jalle Verne, bas, och Hessu Maxx, trummor.

Herman är förresten samme sångare som H. Oliver Twisted som gjorde en skiva med Crash Diet, så är det utrett.

Detta är femte skivan från bandet, och de har ruvat på denna sedan InVader släpptes 2016. Har det gett resultat?

 1. Turborider
 2. Eyes of a maniac
 3. Outrun
 4. Kids of the arcade
 5. Bark at the moon
 6. Prelude (Flight of the cobra)
 7. Like a cobra
 8. For the love of good times
 9. 89′ sparkle
 10. Future lover boy
 11. Prodigal sons

Titellåten får mig att minnas en myriad saker från 1980-talet. Det doftar hårspray, hamras in synttrummor som inte står efter Legs Diamonds gamla fina Out on bail från 1984.

Jag bländas av skrikiga neonfärger, ser tonåringar i spelhallar, ungar på BMX-cyklar, handhållna videospel (som av en tillfällighet finns det en boxversion av skivan med ett sånt spel för den som så önskar), uppsluppna fester – rena tidsresan!

Det är en intressant idé att ta finsk melodiös hårdrock och korsa den med tyska 1980-tals-eurodiscoduon Modern Talking. För där känner jag igen mig i titellåten, Kids of the arcade, Like a cobra, 89′ sparkle och Future lover boy.

Men det stora charmtrollet är inte bandets egen utan det är Ozzy Osbournes Bark at the moon som begåvas med det mest pompöst 1980-tals-mässiga synttrummorna på hela skivan och den varianten kan få en 80-åring i en DAF 66 att trycka plattan i botten på söndagens bilåkning. Av bara farten la Pepe ett mycket Randy Rhoads-inspirerat solo på efterföljande Like a cobra.

De stora frågorna blir om världen är mogen för denna blandning, och om resultatet blir hållbart eller som fransk bildesign? Kanske blir det starten på en serie coverskivor med eurodiscoinramning från Reckless Love? De lättade upp min vardag i alla fall, så kolla in plattan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Altzi solodebuterar på bästa sätt

Nästa inlägg

En helvetisk skiv-comeback av The Hellacopters