En helvetisk skiv-comeback av The Hellacopters

Nicke Andersson har fått snurr på rotorbladen igen sedan ett första tack & adjö 2007.

Och 15 år senare känns allt fullkomligt rostfritt.

4/5

Artist:
THE HELLACOPTERS
Albumtitel:
EYES OF OBLIVION
År:
2022
Genre:
GARAGEROCK
Skivbolag:
NUCLEAR BLAST, SOUND POLLUTION

Det är alltså bandets första album på 15 år, men de återförenades 2016 för ett jubileumsgig på Sweden rock festival i avsikt att fira 20 år sedan debutplattan Supershitty to the max! Och sedan dess har de äntrat scener lite här och där, då och då.

Nu var de uppenbart redo klampa in i studion igen och spela in ett knippe nytt material.

Sångaren Nicke Andersson och Dregen är förmodligen reinkarnationen av gamla pionjärerna MC 5:s gitarr-duo Wayne Kramer och Fred ”Sonic” Smith. De spelar mot, från och till varandra med stort rock-hjärta och härdade fingertoppar, och det glittrar, glimmar och blixtrar som om en juvelerare hällt ut diamanter på glasdisken.

Men det är ett gediget band i helhet med sting i bas och keyboards samt ett sabla drag i trummorna – ja, bara att försöka slå trum-takterna på bordskivan gör mig trött efter en låt av plattans sammanlagt tio.

Albumet är ett vitalt bevis på att brötig, snabb rock’n’roll från ett av Sveriges uppenbart piggaste gäng håller tilltagande ålder stången ännu ett tag. För det är organiskt ”plugga in och vrid upp till tio”-stök med snits och finess.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hårdrock som korsas med Modern Talking

Nästa inlägg

Åskväder är charmigt buller från väst