Zac Brown Band återvänder till sina rötter

När covid-19-pandemin slog till var Zac Brown Band bland de första banden att ställa in sina spelningar.

I stället har de använt tiden till att göra en ny platta – The comeback – där de återvänder till sina rötter.

4/5

Artist:
ZAC BROWN BAND
Albumtitel:
THE COMEBACK
År:
2021
Genre:
COUNTRY
Skivbolag:
HOME GROWN MUSIC, WARNER MUSIC

Det amerikanska country/rock-bandet är baserat i Atlanta, Georgia, och har varit i gång sedan 2002. Nu är deras studiodiskografi sju album lång:

 • The foundation (2008)
 • You get what you give (2010)
 • Uncaged (2012)
 • Jekyll + Hyde (2015)
 • Welcome home (2017)
 • The owl (2019)
 • The comeback (2021)

När Zac Brown Band släppte The owl blandade och gav de en del. Det är en bra platta, men det är mer pop än country och det var kanske inte vad man hade väntat sig.

Denna gång gör Zac Brown Band klassisk amerikansk radiocountry som gör att man börjar drömma sig bort till sommaren och någon beach med en kall bira eller en paraplydrink i näven samtidigt som man sjunger med i Paradise lost on me.

 1. Slow burn
 2. Out in the middle
 3. Wild Palomino
 4. Us against the world
 5. Same boat
 6. Stubborn pride
 7. Fun having fun
 8. The comeback
 9. Old love song
 10. Any day now
 11. Paradise lost on me
 12. GA Clay
 13. Love and sunsets
 14. Closer to heaven
 15. Don’t let your heart

Helt klart så föredrar man Zac Brown Band så här – och det var ju så här de lät när de drog i gång allting. Det är faktiskt klasskillnad.

Nu blir det låtar om att övervinna hinder i både livet och med kärleken och då blir inte minst Love and sunsets, Us against the world och Same boat sköna låtar. Den sistnämnda bjuder dessutom på ett härligt hästjazz-gung.

Annars är det titelspåret The comeback som sticker ut lite extra. Det är en riktigt skön låt där världen börjar kommer tillbaka till gamla tider, till hur det var före pandemin. Brown väcker hoppet om en bättre framtid.

Även Stubborn pride sticker ut. Den är sju minuter lång och en alldeles fantastisk låt där dessutom gitarristen och sångaren Marcus King finns med och gästar. Alltså, det är nästan så att man undrar varför Zac Brown gjorde som han gjorde på förra plattan … det är som natt och dag. Ja, ja, det är i alla fall kul att höra det här och inte minst så är det kul att höra gitarrsolot under slutet av låten.

Även Closer to heaven är ett samarbete. Här är det Gregory Porter som hjälper till med sången och han gör det alldeles lysande. Det blir lite soulkänsla med honom bakom mikrofonen.

Topp tre? Stubborn pride, The comeback och Love and sunsets.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sixx: A.M. samlar ihop sina största hits

Nästa inlägg

Joe Camilleris firar 50 med The Black Sorrows

Senaste om Zac Brown Band