Nytt, suveränt och nostalgiskt med New Order

New Order har några makalösa låtar i sin låtkatalog.

Nu har de skickat ut ett nytt guldkorn.

Det är singeln Be a rebel.

4/5

Artist:
NEW ORDER
Albumtitel:
BE A REBEL (SINGEL)
År:
2020
Genre:
SYNTHPOP, NEW WAVE, ELEKTRONISKT
Skivbolag:
MUTE ARTISTS LTD.

New Order, som kommer från Manchester, bildades 1980 sedan Joy Division hade lagts ned. Genom åren har de bjudit på en del makalösa låtar som Blue Monday, Thieves like us, The perfect kiss och True faith.

Allt har väl inte gått som på räls för bandet utan bandet lades ned under några år och de har även tagit en del pauser. Nu är de i alla fall tillbaka med en ny singel: Be a rebel – och det är smått sjukt hur bra det låter!

Det är rena nostalgitrippen för det känns verkligen som ett klassiskt New Order-sound med en modern touch. Det känns också som om New Order har petat in lite Pet Shop Boys-känsla i låten …

Det här är New Order som ger oss synthpop, new wave och lite dance-rock. Det känns fantastiskt kul att det här gänget är tillbaka på detta sätt!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Turn up the music! Här är Saturday's Heroes!

Nästa inlägg

Nytt med Night - som man fortfarande känner igen