Turn up the music! Här är Saturday’s Heroes!

Så är det dags för att rädda veckan med lite ny bra punkrock.

Vilka om inte Saturday’s Heroes får fixa det?

5/5

Artist:
SATURDAY’S HEROES
Albumtitel:
TURN UP THE MUSIC!
År:
2020
Genre:
PUNK, STREET PUNK
Skivbolag:
LÖVELY RECORDS

Saturday’s Heroes släpper en ny kanonplatta. Foto: Pressbild

Det var bröderna Alex och Mikael Lachan, som växte upp i Finspång, som drog i gång Saturday’s Heroes. De hade lirat tillsammans nere i källaren där hemma under många år innan de bestämde sig för att bilda ett band som numera även består av Marcus Svensson och Daniel Wiggander.

2017 släppte Saturday’s Heroes sin tredje fullängdare Pineroad, men det dröjde inte länge efter det albumsläppet innan bandet klev in i studion igen.

Nu skickar de ut resultatet och man får liksom bara lyfta på hatten för det här gänget – för gillar du melodiös punkrock så är det rena rama godiset.

  1. We’re all done
  2. I will be right there
  3. Dead of night
  4. Seven seas
  5. This is the end
  6. Black clouds
  7. Turn up the music

Det är fart, det är melodier, det är mycket gitarrer och trummorna ser till att energin är på topp. Det här gänget levererar streetpunk och oi! som flyter ihop med rock ’n’ roll. Här finns liksom allt från fotstampsgung till ja, något som Millencolin kanske hade gjort. Saturday’s Heroes skickar helt klart ut de vibbarna.

På EP:n finns titelspåret Turn up the music som är en höjdare. Den är knappast någon högexplosiv punklåt. I stället börjar den soft i något mellantempo innan de ökar tempot och det blir en fet streetpunklåt. Det är skitsnyggt gjort och då är det bara att göra som de säger: Turn up the music!

Topp tre? Turn up the music, Seven seas och We’re all done. Fast här finns inte en låt som man inte gillar. Turn up the music! är strålande hela vägen. Missa inte!

Saturday’s Heroes
Alex Lachan
(sång, gitarr)
Marcus Svensson (gitarr)
Daniel Wiggander (bas)
Mikael Lachan (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Cheats första platta på åtta år

Nästa inlägg

Nytt, suveränt och nostalgiskt med New Order